Belysningsløsningene til Signify bidrar ikke bare til lavere karbonavtrykk og et bedre arbeidsmiljø, men legger også til rette for smarte løsninger som gir bærekraftig gevinst for bygget.
På bakgrunn av innovative løsninger og forskning på belysning, har belysningsselskapet Signify befestet sin markedsledende posisjon innen energieffektive og bærekraftige belysningsprodukter. Bedriften, tidligere kjent som Philips Lighting, brøt ut av Philips for to år siden, og står nå på egne karbonnøytrale ben med ekstreme mål for bærekraft.
– Vi er en av bedriftene som gjør ekstremt mye innenfor forskning og utvikling av belysning, og har dermed også blitt store innen software og proptech. I utgangspunktet leverer vi jo belysningsutstyr, men har også begynt å levere applikasjoner for hvordan drifte og styre belysningen på best mulig måte. På denne måten kan vi dermed også levere tjenester på KPI-baserte kontrakter, sier Tord Christensen, daglig leder i Signify Norge.
Tord Christensen
Daglig leder i Signify Norge
Integrert sensorikk
Systemløsningen med software-plattformen Interact, er ifølge Christensen ikke bare hensiktsmessig i henhold til det reduserte karbonavtrykket, men er også til for å optimalisere og effektivisere kontorlandskapene gjennom sensorikk.
– Vi bruker IT-nettverkets infrastruktur til lys og sensorikk i bygget til kunden. Multisensoren kan brukes til å blant annet måle temperatur, regulere luft og lysnivå, samt detektere hvilke rom som oftest er i bruk, og hvilke som sjeldent er i bruk slik at man kan tilpasse, endre og omorganisere arealet. De kan også detektere hvordan arealet brukes både i sanntid og historisk for å optimalisere bruk av arealet.
– Interact kan også integreres med andre byggtekniske løsninger, og applikasjoner som for eksempel Outlook og bookingsystemer for å registrere antall mennesker i et møterom, eller for å kunne frigi et møterom dersom et planlagt møte har blitt avlyst. I det store og det hele kan man gjennom denne softwaren være i stand til å se hvordan kontoret faktisk blir brukt, og benytte dataen til å gjøre smarte beslutninger, legger han til.
Åpne API-systemer
Signify holder til i Karvesvingen 5, et bygg som er kåret til et av Europas fremste smartbygg. Sammen med andre bedrifter som Schindler og Atea, har Signify mål om å stimulere byggets ansatte til å jobbe smartere og mer effektivt ved bruk av teknologi og gode løsninger.
– Bygget er «state of the art» hva angår teknologi, ikke bare fra oss, men fra veldig mange leverandører som på lik linje som oss leverer åpne API-systemer som muliggjør at tekniske systemer i bygget kan kommunisere med hverandre. Dette tilrettelegger for brukerapplikasjoner som vil åpne en verden av muligheter for en smartere jobbhverdag, også for våre kunder, sier han.
Fokus på 3D
Christensen påpeker at Signify har en bærekraftig tankegang, og at bedriften derfor blant annet produserer produkter i 3D-print for å konkretisere reduksjonen av karbonavtrykket i produksjonen sin.
– Vi har bygget en stor fabrikk for 3D-printing i Europa som muliggjør produksjon av 3D-lamper som tilpasses kundenes ønsker. Dette gjør også våre produkter over 50 prosent mer bærekraftige enn en vanlig støpt lampe. Vi benytter gamle CD-plater som kan smeltes om og om igjen for å skape nye produkter, noe som støtter oppunder våre sirkulære prinsipper.
Foruten et betraktelig lavere karbonavtrykk og økt energieffektivisering, kan også produktene til Signify ifølge Christensen bidra til et bedre arbeidsmiljø gjennom tilpasset belysning.
— Du og jeg har sikkert forskjellige behov og preferanser for belysning. I våre systemer kan hver enkelt arbeidstaker personlig påvirke belysningen til sine preferanser slik at de kan jobbe på best mulig måte. Dette hever standarden for arbeidsmiljøet, og du skaper også en mer effektiv arbeidsplass, avslutter han.
Les mer om Signify her.
Av: Andreas Aguilera Myrvold, [email protected]