Home » Eiendomsutvikling og forvaltning » Liaparken: Bo nytt, sosialt og utradisjonelt
Sponset

I åsen ved Liavatnet i Åsane, 20 minutter fra Bergen sentrum, planlegger BOB BBL 127 grønne hjem med unike fellesfordeler. En av fanesakene til BOB er å bygge fellesskap, og med Liaparken lanseres «Sharing is caring» som tilrettelegger for et godt, grønt og sosialt naboskap.

Sharing is Caring

Det som virkelig skiller dette prosjektet fra andre leilighetsprosjekter er alle fellesfordelene. Her dras det nytte av å bo i fellesskap, sammen. Her blir det et rikt utvalg av felles goder, varer og tjenester – som alle kan dele, bruke eller leie etter eget ønske og behov. Liaparken har flere store og små fellesarealer, både ute og inne, hvor beboerne kan få være med å bestemme hva arealene skal benyttes til. Vi har satt opp en del forslag, men vil justere disse sammen med dem som skal bo og leve her.

Noen av de planlagte fellesfordelene:

•             To gjesteleiligheter

•             El-biler

•             Stort fellesrom med kjøkken og terrasse

•             Treningsrom

•             Planterom

•             Verksted

•             Kajakk

•             Mikrobryggeri

Fellesfordeler er gunstig for beboernes private økonomi og for miljøet. Med egen app som utvikles for prosjektet kan du enkelt booke de ulike fellesfordelene, enten det måtte være verktøy, treningsrom eller mikrobryggeri. Ønsket periode og leie betales rett i en egen app. For eksempel en symbolsk sum i leie for å dekke slitasje og forsikring. På denne måten trengs det ikke 127 skrumaskiner, elsykler, ekstra soverom eller biler.

Sosiale og private soner både ute og inne

Det bygges også et stort fellesrom med kjøkken og uteplass for sosiale arrangementer. Rommet blir plassert i front av bygget med enkel tilgang fra hele prosjektet. I nær tilknytning vil det komme lekeområde for småbarn. I utformingen av uteområdene ellers er det lagt vekt på både sosiale og private soner; her vil du blant annet finne store takhager, små intime grønne lunger og klatreskog for de større barna.

– I Liaparken kan du velge mellom flere ulike boformer. Her er leiligheter som grenser mot takhage, høye, frie toppleiligheter med vinduer fra gulv til tak og leiligheter med atrium for å nevne noen. De minste leilighetene er 40 kvadrat, mens de største går over to plan og er på hele 125 kvadratmeter. Med så stor variasjon henvender vi oss mot mange ulike typer kunder, og vi regner med at vi vil få en fin miks av beboere her når prosjektet står ferdig. Det er bra for bomiljøet, sier Sissel Brattfjord som er prosjektutvikler i BOB Eiendomsutvikling.

Bærekraftige, grønne hjem

Liaparken og alle BOB sine nye boligprosjekter tilfredsstiller kravene til BREEAM NOR i klassen «Very Good». Dette betyr gjennomtenkte miljøløsninger i alle deler av boligutviklingen. BREAAM er verdens eldste og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. Liaparken er et av Norges første boligprosjekt bygget etter denne standarden, og er med å sette standarden for boligutbygging i Bergen.

I tillegg har BOB gjort en rekke tiltak for å kunne gi beboerne et grønt og bærekraftig hjem:

  • Solfangere, solceller og energibrønner, for å minimere unødig energibruk.
  • Ivaretakelse av flora og fauna. Det har blant annet vært en økolog på tomten for å se etter eventuelle arter som kanskje må tilbakeføres etter utbygging.
  • Etablering av insekthotell og fuglekasser.

Boliger for fremtiden

Alle leilighetene bygges på en smarthusplattform. I grunnpakken leveres det lys- og varmestyring inkludert bevegelsessensor. Programmer inn dine favorittinnstillinger; som for eksempel: slå av alt lys fra sengen eller utgangsdøren, eller slå på varmen før du kommer hjem. Dette er bare noen av funksjonene, og disse kan enkelt utvides til å omfatte andre områder som for eksempel solskjerming eller helserelaterte funksjoner. Smarthusplattformen er godkjent for Google Home – hvilket betyr at du kan koble det opp på det trådløse nettverket ditt – og styre funksjonene ved hjelp av stemmeaktivering. Enklere blir det ikke.

Salgsstart i august

Salgsstart på Liaparken blir allerede i august i år, og hvis alt går som planlagt vil de første beboerne kunne flytte inn i løpet av første kvartal 2022. Om dette er noe for deg kan du lese mer på www.liaparken.no

Av Yvonne Børsheim, daglig leder i Northern Visual.

Neste artikkel