Home » Vekstområdet Akershus » Utfordrer de store på Romerike
Romerike

Utfordrer de store på Romerike

Nybygd blokk
Nybygd blokk
Foto: Getty Images

Olavsgaard Eiendom AS er et forholdsvis lite eiendomsselskap, men har hatt flere spennende prosjekter. De har nettopp satt spaden i jorda på Fjellhamar, og er i full gang med tredje byggetrinn på Lørenskog.

– Det bygges veldig mye på Lørenskog for tiden og veldig mange av de store aktørene som Thon Eiendom, Stor- Oslo Eiendom og Selvaagbygg har prosjekter der. Derfor er det ekstra artig at vi i konkurranse med de virkelig store har lagt ut over 200 leiligheter for salg over to år, sier  Silje Irene Fjellheim i Olavsgaard Eiendom.

– Vi er ydmyke over at det er så mange som har valgt våre boliger fremfor andres prosjekter, fortsetter hun.

Fjellhamar Torg

Fjellhamar Torg blir et lite nærsenter med forretninger på bakkeplan og et spennende og moderne boligprosjekt  på toppen. Godt hevet over gateplan, blir det etablert et hyggelig bomiljø med moderne leiligheter i størrelser fra 25 til 195 kvadratmeter. Så godt som alle får enten store balkonger eller markterrasser. 

– Salget startet for nesten et år siden, og nå har vi solgt 109 av de 127 leilighetene. Det er vi veldig godt fornøyd med. Vi er også glad for at det er så mange lokale som vil flytte inn her, mange av dem flytter ut av eneboliger for å bo i leiligheter som krever mindre stell, sier Fjellheim.

Fjellhamar Torg ligger sentralt. Bare noen få minutter unna ligger ikke mindre enn tre store shoppingsentre – Triaden, Metro og Strømmen Storsenter. Fra togstasjonen som er i umiddelbar nærhet, tar toget deg til Oslo S på bare 22 minutter.

– Skulle det fremdeles være noe du savner, må du nesten dra utenlands, og da er det jo fint at du også har togforbindelse fra Fjellhamar stasjon til Gardermoen, smiler Fjellheim.

– Området har mange kvaliteter, det er god barneskoledekning, det finnes en rekke organiserte aktivitetstilbud for barn, men også aktiviteter som golf og bowling. Det er godt med turstier og om vinteren er det oppkjørte løyper som bare venter på å bli brukt. Vi har akkurat startet byggingen og planlagt innflytting er sommeren 2019.

Masserud – i hjertet av Lørenskog

– Et annet prosjekt vi er i gang med er Masserud, som ligger i gangavstand fra Lørenskog sentrum. Her har vi tre byggetrinn. Det første som besto av 26 rekkehus som var innflyttingsklare rett før jul. Masserud Terrasse er navnet på det neste byggetrinnet som vi la ut for salg i 2015, det består av 44 leiligheter som blir innflyttingsklare i månedsskiftet mai og juni. Her har vi bare en leilighet igjen. I det siste byggetrinnet hvor vi la ut 22 leiligheter i høst, er alle leilighetene nå solgt, forteller Fjellheim.

Prosjektet på Masserud har marka på den ene siden, og sentrum av Lørenskog på den andre, Beliggenheten er solrik, arkitekturen er moderne og standarden i prosjektet er påkostet.

– Det er også veldig barnevennlig og hele utbyggingsområdet er utformet med en grønn profil med all parkering under bakken, inkludert gjesteparkering. Kjøring inne på området er kun tillatt ved flytting og så videre. Det er lagt vekt på gode og romslige felles uteområder, og at det skal gå et «grøntdrag» gjennom området og ut mot marka. Skiløypene ligger rett uten for døren, så det er bare å spenne på seg skiene og ta turen rett ut i marka. Og vi har tenkt ganske mye på de aktive. Derfor har vi bygd et smørerom for ski, og har også eget rom for sykler.

I Lørenskog kommune har de et bredt utvalg av ulike idretter, og det finnes flere idrettsplasser og haller i kort avstand fra Masserud. Både innen breddeidrett og eliteidrett finnes det mange ulike alternativer som fotball, håndball, ishockey og svømming. En kort kjøretur unna finner du Losby Gods med 18-hulls og 9-hulls golfbane.

– Vi arbeider parallelt med flere prosjekter enn Fjellhamar Torg og prosjektet på Masserud, men dette er de to største. Vi opplever travle dager i eiendomsbransjen og det er vi glade for, sier Fjellheim til slutt.

Av Tom Backe, [email protected]

Neste artikkel