Skip to main content
Home » Vekstområdet Akershus » Sentrumsnært med grønne omgivelser på Jessheim
Jessheim

Sentrumsnært med grønne omgivelser på Jessheim

Sentrumshagen på Jessheim
Sentrumshagen på Jessheim
Foto: Axer Eiendom

Et boligprosjekt som ligger midt i byen, men allikevel byr på rolige, grønne omgivelser høres kanskje ut som en selvmotsigelse, men det er mulig. Velkommen til Jessheim!

Jessheim er en av de hurtigst voksende byene i Norge. I 1990 bodde det rundt 6 500 innbyggere på det som den gang var et tettsted. Da det ble bestemt at hovedflyplassen skulle hete Oslo Lufthavn Gardermoen førte det til en formidabel befolkningsøkning. I dag bor det mer enn 17 000 innbyggere på Jessheim, som nå har blitt en liten by, og med det nye boligprosjektet Sentrumshagen kan veksten fortsette:

– Sentrumshagen er et nytt boligprosjekt som ligger midt i Jessheim sentrum. Her er vi i full gang med å bygge 138 leiligheter, forteller Borger Borgenhaug som er daglig leder i selskapet Axer Eiendom.

Et grønt pusterom

Noe av grunnideen for boligprosjektet som nå er under bygging er å gi beboerne et grønt pusterom i en ellers travel og ofte hektisk hverdag. Derfor er de sentrumsnære leilighetene i Sentrumshagen plassert slik at du kan kombinere en urban livsstil med et rolig og tilbaketrukket liv i grønne omgivelser.

– Sentrumshagen består av tre bygg med en felles garasjekjeller. Byggenes høyde varierer fra fem til syv etasjer. En viktig kvalitet ved hele prosjektet, og også noe av bakgrunnen for prosjektnavnet, er det frodige hageanlegget som anlegges mellom bygningene. For å slippe inn mest mulig lys er de store oppholdsrommene i leilighetene vendt mot vest. De aller fleste leilighetene i hovedbygget er gjennomgående og får romslige balkonger som også blir vestvendte, fortsetter Borgenhaug.

Borger Borgenhaug er daglig leder i selskapet Axer Eiendom. Foto: Axer Eiendom

Gode kommunikasjoner

På Jessheim bor du ikke bare sentralt, men svært sentralt. Hvis du jobber på flyplassen, eller har en jobb der du flyr mye, er det greit å merke seg at reisetiden fra Sentrumshagen til OSL er på behagelige ni minutter. Pendler du til Oslo, ligger buss- og togstasjonen nærmest vegg i vegg, cirka 50 meter unna Sentrumshagen og togturen til Oslo S tar ikke mer enn 40 minutter.

Alt du trenger rett i nærheten

Etter hvert som Jessheim har utviklet seg fra å være et tettsted til å bli en by har tilbudene blitt stadig bedre, og nå finner du det aller meste på Jessheim. Om du vil ta en kaffe på Starbucks, en burger på Burger King, en Pizza på Peppes eller bare slappe av med en matbit på Big Horn så finner du et rikt utvalg av både spisesteder og butikker på Jessheim Storsenter. Senteret, som har 145 ulike utsalgssteder, ligger bare et par hundre meters gange fra Sentrumshagen og har alt du trenger.

For den friluftsinteresserte frister Nordbytjernet med et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker kommune. Tjernet ligger bare en kilometer fra Jessheim sentrum og rundt selve tjernet er det tilrettelagt turveg. Området ellers har turmuligheter året rundt. Fra Nordbytjernet går det løyper i skogområdet Vestmoen, og videre til Olaløkka på Sand og Ringbanen på Gardermoen.

Ulike behov

– Vi vet at de som trenger leiligheter har mange ulike behov. Derfor tok vi hensyn til det da vi planla Sentrumshagen. Førstegangskjøpere kan finne små kompakte leiligheter på litt over 30 kvadratmeter, mens en barnefamilie kanskje vil kjøpe en av de største fireromsleilighetene på rundt 120 kvadratmeter, sier Borgenhaug.

– Byggingen er i full gang, og nå gleder vi oss bare til å ønske de første beboerne velkommen til innflytting neste sommer, avslutter han.

Next article