Home » Vekstområdet Akershus » Nye boliger i Lillestrøm sentrum
Lillestrøm

Nye boliger i Lillestrøm sentrum

Nye leiligheter i Lillestrøm
Nye leiligheter i Lillestrøm
171 flotte leiligheter i sentrum av Lillestrøm by. Foto: Eve Images

Når Engebrets promenade står ferdig i 2017 har Lillestrøm fått 171 nye leiligheter, et helt nytt torg og et nytt Folkets Hus.

Folkets Hus på Lillestrøm har vært et tilholdssted for Arbeiderbevegelsen siden 30-tallet, men begynte å bli i dårlig forfatning.

– Det åpnet en mulighet for oss til å starte prosjektet Engebrets promenade. Vi byttet tomt og bygger en ny sal for Folkets Hus som en del av dette prosjektet. Det nye Folkets Hus får 550 sitteplasser og er en viktig del av totalen, sier Tormod Søbyskogen som er daglig leder i Lillestrøm by- og næringsutvikling AS.

Lokalt navnevalg

Boligprosjektet som nå skal bygges i dette området består av 171 leiligheter fordelt på fire bygg med ulik høyde, der det høyeste er på åtte etasjer.

Reguleringsarbeidet startet allerede i 2012, og i disse dager er de i gang med grunnarbeidene. Navnet Engebrets Promenade ble valgt på grunnlag av to lokale navn: Engebret Wessel og Promenade Café. Engebret Wessel var disponent ved Lillestrøm Torvstrøfabrik. Han var også med på å etablere Lillestrøm Vel, som hadde som formål å forskjønne Lillestrøm. Engebret Wessels gate er en av gatene rundt de nye leilighetsbyggene. Promenade kommer fra Promenade Café, som lå i dette kvartalet tidligere. Det var et kjent samlingspunkt fra tidlig i 1920-årene og fram til slutten av 50-årene.

Samarbeid mellom Thon og AF Gruppen

Det er Olav Thon Gruppen ved Thon Eiendom og AF Gruppen som samarbeider om prosjektet. Engebrets promenade får det som kan hende er Lillestrøms beste beliggenhet. Mange av leilighetene får dessuten en fantastisk utsikt utover byen.

– Vi har ønsket å tilby ulike typer leiligheter – fra de store til de mindre. Det er heis fra garasjekjeller til hver enkelt etasje. Felles for leilighetene er løsninger som blant annet gir god utnyttelse av plassen og gode lysforhold. Arkitekten har lagt stor vekt på samspillet mellom det flotte og det fornuftige, sier Søbyskogen.

I Skedsmo kommune er det et uttalt mål at de ønsker åpne byrom. Så for å gi noe tilbake til byen inneholder prosjektet derfor også et torg med vannspeil og beplantning. Dette er et offentlig torg hvor det blir passasje gjennom torget for alle.

Lekre leiligheter med god kvalitet

Prosjektet består av 1-4-roms leiligheter og varierte størrelser fra 35 til  135 kvm. Enkelte leiligheter har egen takterrasse.

– Engebrets Promenade kan tilby tre ulike nivåer på standard i prosjektet. Dette har vi gjort med ønske om å kunne tilby noe ekstra som er inkludert i leveransen. Design+ og Design+ Luxus får meget gode oppgraderte løsninger. For eksempel har Design+ Siemens hvitevarer inkludert, mens Design+ Luxus har Miele hvitevarer.

Prosjektet blir klart for innflytting i desember 2017.

Av Tom Backe,  [email protected]

Neste artikkel