Skip to main content
Home » Vekstområdet Akershus » Gunstige boligpriser og landlige omgivelser i Aurskog-Høland
Aurskog-Høland

Gunstige boligpriser og landlige omgivelser i Aurskog-Høland

Landlige omgivelser
Landlige omgivelser
Foto: Getty Images

Skattumlia Terrasse er navnet på det nye boligprosjektet som er under oppføring på tettstedet Løken i Aurskog-Høland.

Aurskog-Høland er den største kommunen i Akershus fylke målt i areal, og grenser mot Eidsberg og Sverige i øst, mot Fetsund og Sørum i vest og Hedmark fylke i nord.

– Det er kort vei både til Lillestrøm, Oslo, Sverige og Gardermoen herfra, sier Hjalmar Ottesen som er daglig leder i Hjott, selskapet  som utvikler Skattumlia Terrasse.

– Vi er i gang med byggingen av det fjerde av i alt fem byggetrinn, og i det tredje byggetrinnet som var innflyttingsklart rett før jul, er det nå bare to leiligheter igjen, forteller han.

Landlig og rimelig

Skattumlia ligger landlig til bare 100 meter fra idrettsanlegget til Høland IL som tilbyr en rekke aktiviteter. Det tar heller ikke mer enn to minutter å spasere den korte veien til sentrum der du kan skaffe det meste av det du trenger. Vil du fiske eller padle er det mange flotte vassdrag hvor du kan komme deg helt ned til havet med båt eller med kano. I en så liten kommune, målt i antall innbyggere, er det overraskende mange skoler, idrettshaller og aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne.

– Prisvekst i eiendom vil komme, sier Ottesen.

– Det skyldes to forhold. Det ene er effekten av Gardermoen og det andre alle de merverdiene innbyggerne får målt i livskvalitet i en liten kommune kontra det å bo i en travel by når avstandene til alt annet er så kort som den er her, fortsetter han.

– Det er flott her og vi har en rekke turmuligheter rett utenfor døra. Prismessig er det også langt gunstigere å bo i Løken, hvor nye leiligheter koster mindre enn 30 000 kroner per kvadratmeter, enn det for eksempel er i Oslo. Selv bodde jeg der i 18 år, men alt til sin tid. Hvis jeg hadde hatt barn jeg skulle oppdratt ville jeg flyttet hit for mange år siden, forteller han.

– Vi har ikke fått den store tilflyttingseffekten av Gardermoen ennå, for foreløpig har det vært godt med arealer i tilknytning til flyplassen. Men jeg tror at det er mange som ikke vil ”klumpe” seg sammen og som heller vil foretrekke å ha litt avstand til Gardermoen for å oppleve mer landlige kvaliteter. Jeg er helt sikker på at Aurskog-Høland vil få effekt av dette, bare se hvordan det så ut rundt Arlanda i 1990 og hvordan det ser ut i dag.

Kjøper luksus på landet

Flere og flere velger å kjøpe luksusleiligheter på landet, som er to, tre eller fire ganger større, med høy kvalitet, to terrasser, en stor fra 30 – 50 kvadratmeter og en mindre på cirka tolv.

– En balkong på tolv kvadratmeter er jo nesten like stor som enkelte av de minste leilighetene som tilbys i Oslo, sier Ottesen som trekker frem noen betraktninger rundt mulighetene. Varm garasjekjeller, sameie, lave felleskostnader, heis og store utearealer.

– Du kan jo selge en leilighet i Oslo og kjøpe en leilighet her. Da er jeg ganske sikker på at du blir sittende igjen med penger på bok.

Innflyttingsklare leiligheter i mai

Skattumlia er en kjempemulighet for deg som ønsker et behagelig og lettvint liv. Med leiligheter på ett plan fullspekket med smarte og praktisk løsninger. Leilighetene varierer i størrelse fra 57 til 143 kvadratmeter og er ideelle for familier og eldre.

– Leilighetene er lyse, trivelige og moderne, og alle har to terrasser. I mai står det fjerde byggetrinnet innflyttingsklart med ytterligere ni leiligheter, så nå gjelder det egentlig å benytte sjansen, avslutter Ottesen.   

Av Tom Backe, [email protected]

Next article