Skip to main content
Home » Fremtidens by » Få med deg Norges viktigste næringslivskonferanse
konferanse

Få med deg Norges viktigste næringslivskonferanse

Konferansen er organisert gjennom rene foredrag og deltakelse i nettverksgrupper, supplert med ulike tilknyttede sidearrangementer. Foto: Alexander Eriksson/ Oslo Business Forum

Beyond 2020 er konferansen som skal hjelpe næringslivsledere med å rette blikket mot hva som kommer i årene framover.

Til høsten samles over 2000 næringslivsledere og noen av verdens fremste foredragsholdere til den syvende konferansen i Oslo Business Forums (OBF) historie.

– Foredragsholderne vil vise hvordan næringslivslederne kan forberede seg på å møte fremtiden, og peke på hvilke lederegenskaper, strategier og metoder som må til for å skape vekst de neste årene, forteller prosjektleder Andreas Kustås.

Deler kunnskap

Årets bidragsytere skal gi innsikt og nyttig kunnskap som ledere trenger for å kunne ta de riktige valgene frem mot det neste tiåret. Foredragene henter bred erfaring fra ledelse på et globalt nivå, og gir deltakerne konkrete ideer og ledelsesverktøy som de kan bruke på sine arbeidsplasser.

– Vi har lenge jobbet med å finne den best mulige kombinasjonen av foredragsholdere som sammen kan gi størst mulig verdi til våre deltakere, sier Kustås.

En av foredragsholderne som blir å se under konferansen er tidligere statsminister (UK) David Cameron.

– Det vil være spesielt interessant å høre fra personer som David Cameron, som virkelig har tatt vanskelige lederbeslutninger med enorme konsekvenser. Det blir spennende å høre hva vi kan lære av ham, sier Kustås.

Foto: Kenneth Danielsen/ Oslo Business Forum

– Hva kan vi som deltakere forvente oss av årets konferanse?

– Som deltaker kan du forvente en ny, lærerik og inspirerende konferanse, ifølge partneransvarlig, Fredrik C. Paulshus Dehli.

Konferansen er organisert gjennom rene foredrag og deltakelse i nettverksgrupper, supplert med ulike tilknyttede sidearrangementer. Ulike scener med interaktivt innhold med anledning til å møte spennende partnere som viser frem nye produkter, tjenester eller løsninger.

– Gjennom å ta del i dette vil din bedrift kunne holde seg oppdatert i årene som kommer, og dermed stå bedre rustet til å møte konkurranse fra både nasjonale og internasjonale aktører, sier Dehli.

En nettverksarena

– Det er en metaverdi av å delta på konferansen. Verdien av å høre inspirerende og lærerike foredrag, og møte potensielle fremtidige samarbeidspartnere i nettverk med kunnskapsdeling, sier Dehli, og understreker at deltakelse i de ulike aktivitetene skaper en verdi for alle som er tilstede fordi de ofte speiler de ulike behovene deltakerne har.

På konferansen deltar næringslivsledere fra ulike bransjer, sektorer og bedrifter.

– Dette er en nettverksarena hvor man treffer beslutningstakere det ellers er svært vanskelig å nå ut til.

(F.v.) Andreas Kustås og Fredrik C. Paulshus Dehli. Foto: OBF

Fokus på digitalisering og teknologiske endringer

– Enten du er leder i privat eller offentlig sektor, er dette kanskje Norges viktigste næringslivs-
konferanse, sier Dehli, og påpeker at disse lederne burde være interessert i teknologi, ledelse og bærekraft, siden de sitter med beslutningsansvar og umiddelbart kan ta i bruk de verktøyene man lærer mere om i løpet av konferansen.

– Hvorfor falt valget på «Beyond 2020», og hva innebærer dette temaet?

– Tiden er inne for å utvide spekteret av virkemidler, verktøy og løsninger, og å eksperimentere mer. Både næringslivsledere og politikere spiller en nøkkelrolle i å endre fremtiden.

Dehli forteller at Beyond 2020 handler om de store endringene som forandrer næringslivet.

– Bedrifter over hele verden ser nå bort fra femårs-planer og langsiktige strategier, forteller Dehli.

– Det handler om hastighet fremfor sikkerhet, eksperimentering fremfor planlegging og nettverk fremfor hierarki, sier han.

Din neste største kunde

– Hvordan øker man utbyttet fra konferansen?

– Det er viktig å bruke god tid på forberedelser og gjøre seg klar til å motta nye inntrykk, samt lese seg opp på foredragsholdere og vite hva du vil lære og få ut av konferansen, sier Dehli.

I tillegg er det lurt å følge godt med på foredragene og memorere det viktigste innholdet.

– Prøv å se for deg hvordan du kan sette ut tankene, modellene og ideene i praksis i din bedrift, sier han.

– Husk også å bruke tiden godt til å bygge nettverk. Potensielt er din neste store kunde kanskje også på konferansen, avslutter Dehli.

Beyond 2020 blir arrangert i Oslo den 25. September 2019.

Foredragsholdere

David Cameron, tidligere statsminister i Storbritannia (2010-2016)
En av de mest fremtredende globale influencerne fra starten av det 21. århundre. Med forretnings- og politisk erfaring, kan han hjelpe oss med å forstå dynamikken mellom politikk og næringsliv bedre, samt gi et fullkomment perspektiv på EUs fremtid og Storbritannias fremtid etter Brexit.

Rick Ridgeway, VP Miljøinitiativer, Patagonia
En av verdens fremste eventyrere, forfattere og prisvinnende filmskapere. Rick er en av Patagonias viktigste talsmenn på det globale markedet, og representerer og fremmer Patagonias kjerneverdier med eksterne interessenter, inkludert frivillige organisasjoner, handelsorganisasjoner, universiteter og myndigheter.

Shivvy Jervis, teknologi-futurist
Prisvinnende Futurist, Europas topp 30 «Women in Digital». Shivvy er en multiprisbelønnet tech-futurist og kringkaster som fokuserer på hvordan vi gjør forretninger. Hun har mottatt over 20 anerkjennelser for arbeidet sitt, inkludert en «women of the year»-nominasjon av britisk offentlighet og blitt kåret til en av Europas mest kreative tenkere i tech.

Costas Markides, professor ved London Business School
En av verdens fremste eksperter på strategi og innovasjon. Costas Markides er professor i strategi og entreprenørskap på London Business School (LBS). Han regnes som en av verdens ledende eksperter innen forretningsstrategi, strategiske områder, innovasjon, og har dukket opp flere ganger på Thinkers50-listen over verdens øverste ledelse-guruer.

Paul Scanlan, CTO Huawei Technologies
Med mer enn 30 års erfaring innen telekom og IT-bransjen, samt flere senior-posisjoner innen tekniske og kommersielle disipliner, har han bred erfaring på tvers av de fleste teknologier.

Next article