Fremtidens by

HELE DENNE NETTSIDEN ER EN ANNONSE FRA MEDIAPLANET

HELE DENNE NETTSIDEN ER EN ANNONSE FRA MEDIAPLANET

fremtidens by

TOPICS

Historisk blikk på bærekraft

I mange tiår har energieffektivisering hatt høy fokus. Det er nødvendig og viktig å redusere energibruken, men er 30 centimeter mineralull, tre-lags vinduer med argon og balansert mekanisk ventilasjon eneste veien dit?

En by i vekst

Tross sin unge levealder som by har Jessheim i Ullensaker kommune en formidabel vekst. Rundt årtusen-skiftet hadde kommunen rundt 19 000 innbyggere. I dag har antallet nesten doblet seg.

Uterom er mer enn mellomrom

Gater, smug, torg og tak. Kvadratmetrene som forbinder bygningene i våre byer og bringer oss fra A til B fortjener å bli anerkjent for de kvaliteter de kan bidra med til byens liv.

Satser på Oslo Øst

Oslo-ordføreren Marianne Borgen (SV) vil skape en by med mindre forskjeller. Hun ønsker at alle barn skal vokse opp med de samme mulighetene, uansett hvilken bakgrunn de har. Med et brennende engasjement for de som ikke har stemmerett betegnes hun ofte som barnas ordfører. Selv vokste hun opp på Oslos østkant.

Sponsored content

Grønn mobilitet gir nye muligheter

Stadig flere miljøkrav og en rask teknologisk utvikling innenfor transport og mobilitet gjør det viktig å tenke nytt innen eiendom. Det som av mange kan oppfattes som hindringer for vekst, kan utvikles til nye forretningsmuligheter med et spennende potensial.

Trender i boligmarkedet i 2018

Vi har spurt tre meglere om hva de tror vil prege markedstrendene fremover, og hvorfor det kan være lurt å bruke en megler når man skal selge boligen.

Kjempen har våknet

OBOS skalerer opp og skal bygge Norges største klimanøytrale bolig- og byområde på Fornebu. Med høyblokker i heltre, deleløsninger, solceller, elsykkelutleie og bilfrie områder tar utbyggeren den grønne utviklingen ett skritt lenger.

Sponsored content

Karvesvingen 5: Det smarteste bygget?

Smartsamfunnet er her. Ny teknologi utvikler nye virksomheter. Vi lar oss begeistre av morgendagens digitale dynamikk. Men smarte bygg har også et menneskelig aspekt.

Sponsored content

Realiserer drømmene på Sørlandet

Kristiansandsregionen har en gründerkultur få i landet kan matche. Et av Norges fremste miljøer for gründere finnes i Kristiansandsregionen.

Vi gjør Oslo til en triveligere by

Utviklingen av Oslo øst handler om mer enn reguleringsplaner og utbyggingsprosjekter. Det handler om å skape en by med gode nabolag - med flere møteplasser, gode uteområder og naturopplevelser i nærheten av der man bor.

Lysende sjøhest stiger opp av havet

«Sjøhest» er Calina Pandele Yttredals nyeste tilskudd i rekken av hennes lysskulpturer. Utviklet med utgangspunkt i hennes forskning omkring lysets betydning for oss og bruken av lys og farge i samspill, er den med på å forme og påvirke omgivelsene.