Fremtidens by

HELE DENNE NETTSIDEN ER EN ANNONSE FRA MEDIAPLANET

HELE DENNE NETTSIDEN ER EN ANNONSE FRA MEDIAPLANET

eiendomsutvikling og forvaltning

TOPICS

Bærekraft er mer enn miljø

Ut fra mål om bærekraftig kvalitet, må miljøvennlige bygg være kostnadseffektive på sikt og gi positive konsekvenser for brukerne av bygget. Det betyr at vi som jobber for miljøvennlige bygg må løfte fram lønnsomme, grønne løsninger. Det betyr også at vi skal løfte fram de sosiale kvalitetene i bygg og områder, og øke kunnskap om hva som er helsefremmende.

Sponsored content

Fjernvarme eller bergvarme – hva er best?

Ved første øyekast kan det kanskje se ut som om energikostnadene blir lavest ved å bruke varmepumpe basert på bergvarme, men det er langt fra bare energikostnaden man bør ta hensyn til.

Digitale løsninger og smarte bygg

I dag er digitalisering nærmest på alles lepper både i byggebransjen og blant de som forvalter eiendom. Særlig er det snakk om digitalisering i forbindelse med drift og vedlikehold av bygningene, og det er først og fremst i driftsfasen at begrepet smarte bygg benyttes.

Sponsored content

Blåser isolasjon i hele landet

Raskt og effektivt blåses isolasjonen inn i huset, med en kvalitet som er vel så bra som tradisjonell isolasjon. – Glem de tradisjonelle platene, blåseisolering er like bra og skårer høyt miljømessig, sier Børre Finsrud, daglig leder i Isoenergi AS.

Sponsored content

Høye på livet!

For gutta i «Høyden» består ikke arbeidsdagen av å sitte på en kontorstol og stirre på en pc-skjerm. En tilkomstekniker har nemlig arbeidsplassen sin mange meter opp i luften dinglende i et tau!

Sponsored content

Bærekraftig byggutvikling

Verden akselererer, endringene kommer raskere og utviklingen tiltar. Står du stille blir du skutt, og høstjakta i eiendomsnæringen er alltid åpen.

Er bærekraftig byutvikling kun for filantroper?

Mange utbyggere har hoppet på den grønne bølgen og bygger nå bygg med energiklasse A og BREEAM-sertifikat. Vi ser at etterspørselen etter slike bygg øker både fra finansnæringen og leietakere. Når DnB og andre banker sier at de framover kun vil finansiere grønne bygg, er det bare å snu seg rundt. Sammenhengen mellom grønne bygg og god lønnsomhet begynner å blir klar.

Stor etterspørsel etter bærekraftige bygg

De som trodde interessen for bærekraftige bygg var drevet av miljøidealister, må tenke på nytt. I dagens marked er det investorer og leietakere som driver etterspørselen. Bærekraftige bygg ønskes, ikke bare for å redde planeten – men like mye fordi de representerer god økonomi.

Slik ser boligmarkedet ut om ti år

Hvilke utfordringer står boligutviklingen i Norge overfor, hva tror du har skjedd i boligmarkedet om ti år og hva bør bransjen bidra med for et grønnere skifte i boligutviklingen?

Sponsored content

NMBU tar ledelsen med bærekraftig bruk av bygg

I høst startet Areo og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) et prosjekt som setter brukeren i fokus. Prosjektet fikk navnet “Bærekraftig Bruk av Bygg”. Prosjektet er støttet av Innovasjon Norges Miljøteknologiordningen.

Sponsored content

Etablering av boligselskap og forretningsførsel – hva bør du tenke på?

Hvorvidt det velges å etablere et sameie eller borettslag, vil for kjøperne av boligene som bygges utgjøre en forskjell i pris, utleie- og oppussingsmuligheter, vedlikehold og bomiljø. Velg en leverandør som kan bistå med vurdering av selskapsform, så vel som avtalerettslige forhold som vil kunne være aktuelle ved etablering av næringsseksjoner, garasjeanlegg, vel og foreninger eller liknende i tillegg til boliger.

Satser tungt på miljø

Eiendomsutvikler Stor-Oslo Eiendom har sammen med blant andre Grønn Byggallianse utformet ti strakstiltak for miljø for boligutviklere. Direktør Mathis Grimstad tror boligmarkedet vil se en økende etterspørsel etter miljø.

Sponsored content

Utbyggere må også stille garantier

Er du en utbygger gjør du lurt i å rådføre deg med en tilbyder av garantier før kontraktinngåelse med entreprenør og salgsstart. Her får du vite hvorfor.