Oslo Business Forum har ett klart formål. Det er å sette fokus på teknologi, bærekraft og ledelse gjennom å arrangere to årlige næringslivskonferanser med de aller fremste foredragsholderne i verden. De produserer også videoer og podcaster med faglig rettet innhold innen de samme temaene.

– Allerede har vi rukket å bli den ledende teknologikonferansen i Norge. Konferansen i november 2017 trakk 800 deltakere, og i september 2018 hadde vi over 3 000 deltakere fra næringsliv i både inn- og utland. At vi hadde Barack Obama som hovedtaler innen teknologi var overraskende for mange, men husk at han ble president på omtrent samme tid som da iPhonen ble lansert, og ledet USA gjennom en periode med enorm teknologisk utvikling, sier Marius Wang som er medeier og gründer i Oslo Business Forum.

Det handler om inspirasjon

Å inspirere norsk næringsliv til å gjennomføre nye teknologiske prosjekter er en viktig grunn til at Oslo Business Forum gjennomfører konferansene sine:

– Ny teknologi er på fremmarsj over alt i samfunnet. Se bare på byggenæringen, en bransje som typisk har arbeidet mye med papir. Det er mange år siden de begynte å bruke digitale bygningsinformasjonsmodeller i 3D, såkalt BIM, men bransjen utvikler seg stadig og har for eksempel begynt å bruke VR-teknologi i enden av bygningsinformasjonsmodellene. Det gir mer treffsikker planlegging med færre feilkilder. Derfor blir løsningene både rimeligere og mer bærekraftige siden man unngår mye dobbeltarbeid, sier Wang.

De smarte byene

Teknologien er også med på å forme hverdagen vår i byen. Når vi går på trikken og kjøper billett med Ruterappen er det sammenkobling av ulike teknologier som har gjort dette mulig. De automatiske strømmålerne er omstridt, men vi slipper i hvert fall arbeidet vi hadde tidligere med å lese av strømmen og registrere resultatet manuelt.

– Noe så enkelt som bysykkeltilbudet i Oslo hadde heller ikke fungert så godt som det gjør i dag hvis det ikke hadde vært for teknologien. Nå jobbes det videre med å samle inn brukerdata for å skape bedre logistikktjenester, slik at det alltid skal være tilgjengelige sykler når du trenger det, der du er. Listen over teknologiske eksempler er lang, og derfor er det viktig at næringslivsledere og politikere holder seg oppdatert på de teknologiske mulighetene som finnes og inspireres av beste praksis, tilføyer Wang.

La deg inspirere av Amazon

Foredragsholderne som Oslo Business Forum henter inn er de fremste ekspertene i verden. På den neste konferansen, i april, er det heteste navnet Werner Vogels som er Amazons teknologidirektør.

– Vogels kommer til konferansen for å  fortelle om hvordan Amazon ved hjelp av teknologi har hatt en enorm vekst, og hvordan de hele tiden er helt nødt til å drive kontinuerlig innovasjon både for å fornye seg, men også for rett og slett å følge med i utviklingen. Vi er stolte over å få besøk av Werner Vogels og vil ønske velkommen til lærerike seanser med både ham og andre anerkjente foredragsholdere under neste konferanse i april, sier Wang til slutt.