Trefiberisolasjon er et av de mest miljøvennlige og energieffektive isolasjonsproduktene du kan velge – innleder Ole Mathias Lygren, daglig leder og byggmester i Norsk Trefiberisolering AS.

Du kan til og med si det er et miljøregnestykke som går i pluss; et tre binder mer CO2 i sin levetid enn man bruker på å produsere materialet. Trefiber er også unikt i den forstand at det kan regulere og kvitte seg med uønsket fukt. Vegger og tak i huset får dermed «puste», og dette er også en av flere grunner til at trefiber og treverk generelt har en lang levetid. Alt naturlig treverk er også hundre prosent nedbrytbart, hvis det mot formodning skal byttes ut noen gang. 

En energisparer

Kort sagt handler all isolasjon i prinsippet om å holde luften i isolasjonen så rolig som mulig. Trefiber er hult fra naturens side, og har blant annet derfor en dobbelt så høy varmelagrinskapasitet pr.  kg, sammenlignet med andre produkter hvor det kun er luften mellom fibrene som gjør jobben. Da trenger bygget mindre tilført energi til oppvarming, og isolasjonen blir en passiv energisparer – forteller han.

Klima inne og ute

Det som er bra for naturen er ofte bra for mennesker også. Trefiber fremprovoserer ikke ubehag eller allergiske reaksjoner, noe som gjør at det er like godt egnet inne som ute.

Byggsektoren står i dag for over 40 prosent av verdens totale energiforbruk, og det brukes mye giftige kjemikalier og kunstige stoffer i produksjon av byggematerialer. Trefiberisolasjon kan være et naturlig alternativ for alle som er energibevisste og tenker bærekraftig – avslutter han.