- Det ble bygd en del CLT-bygg (Cross laminated timber) innen landbruket så tidlig som i 2008, men det var nok studentboligene på Ås som sto ferdig i 2011 som ble et slags startskudd for å bygge i CLT. Byggene var på åtte etasjer og skapte mye blest, og vi har hatt en jevn vekst siden det prosjektet sto ferdig, sier Kent Are Kristiansen som er prosjektsjef i Woodcon.

Markedet for massivtre i byggebransjen er i vekst, ikke bare i Norge, men også i Sverige og Finland.

Miljøfokus

- Miljøfokuset er nok den største driveren, for miljøavtrykket fra et bygg i massivtre er langt mindre enn for andre bygg. Andre fordeler er renslighet på byggeplassen. Det blir mye mindre lyd, støv og smuss med massivtre, siden elementene som kommer har alle utsparinger som trengs. Det er mange håndverkere som oppgir at det både føles varmt og rent å jobbe i slike bygg. En tredje ting er fremdriften, og i selve byggeplassdriften er det her vi ser den aller største fordelen. Men inneklima for beboere og sluttbrukere trekkes også frem som veldig positivt, sier Kristiansen.

- De store entreprenørene som har prøvd massivtre viser en stor interesse, og er interessert i bruksmulighetene. Når kunnskapene om massivtrehus øker, og vi stadig får flere suksesshistorier å vise til, så vokser også markedet, forklarer Kristiansen.

- Derfor ser vi i Woodcon ganske så lyst på fremtiden, avslutter han.