Isoenergi bruker isolasjon som er laget av glass. Den produseres i England og 80 prosent av åstoffet er resirkulerte glassflasker. Kort sagt blåses isolasjonen inn i vegger, tak og gulv, og det skjer veldig raskt. Når alt er lagt til rette kan et helt hus isoleres på én dag.
- I tillegg til miljøfaktoren er denne prosessen fri for støv, den forårsaker ikke kløe og innblåsingen er lydløs, sier Finsrud.
- Dessuten er den svært konkurransedyktig på pris.

Siden Finsrud etablerte selskapet i 2008 har Vikersundfirmaet vokst raskt. I dag har Isoenergi 14 avdelinger spredd over hele landet, fra Lyngdal i sør til Kirkenes i nord.
- I tillegg er vi i forhandlinger om ytterligere 3-4 avdelinger. Målet er å dekke alle landets fylker, med totalt 17-18 avdelinger sier han.


Grunnlegger av Isoenergi-kjeden, Børre finsrud (nr 2 fra høyre) har stor tro på fremtiden i isolasjonsbransjen. Her fra Bygg Reis Deg-messa 2017 sammen med representanter fra Isoenergi sine andre avdelinger på Østlandet . Foto: Isoenergi


Egner seg over alt

Isoenergi har i hovedsak isolering av nybygg for entreprenører og byggmesterbedrifter, men når vinteren kommer får selskapet mange henvendelser om etterisolering fra private huseiere.


- Denne typen isolering egner seg over alt, på loftsgulv eller i vegger. Materialet blir komprimert i lukkede konstruksjoner som vegger og etasjeskiller, slik at det fungerer som en matte. Merk deg også at isolasjonen ikke synker sammen etter at den er blåst inn i veggen, sier Finsrud. Isolasjonsevnen er den samme som for faste matter og ruller, og isolasjonen har de samme branntekniske egenskapene, ubrennbart i klasse 1.

- De nye byggeforskriftene stiller strenge krav til isolasjon i boliger, hytter og næringsbygg. Blåisolering er et svært godt alternativ og forenkler isoleringsprosessen betraktelig i forhold til tradisjonell isolasjon, avslutter Finsrud.

Klikk her for mer informasjon!