Alf K. Astrup, Salgs- og Markedssjef Technopolis AS. Foto: Technopolis.

Av: Alf K. Astrup

Det finske børsnoterte selskapet Technopolis har etablert seg i Norge. I desember i fjor kjøpte Technopolis 70 prosent av IT Fornebus utviklede eiendommer – Terminalbygget, Portalbygget og Profilbygget – og selskapet har store ambisjoner for virksomheten på Fornebu.

Technopolis ble stiftet i 1982, og selskapet eide etter hvert kunnskapsparker spredt over hele Finland. De seneste årene har de ekspandert med campuser i St. Petersburg, Tallinn og Vilnius.

Selskapets kjernevirksomhet er å tilby bistand til forretningsutvikling kombinert med å bygge moderne og fleksible bedriftsmiljøer for leietakerne. Nettverksbygging og matchmaking er sentralt.

Technopolis har allerede et effektivt servicekonsept, utviklet i Finland. Nå er de i ferd med å overføre det til norske forhold på Fornebu.
Med 14 000 deltakerbedrifter med til sammen 26 000 ansatte er det et stort potensial for nettverksbygging over landegrensene. Forretningsfrokoster og ulike arrangementer som skal gjøre bedriftene kjent med naboene er arrangementstyper som holdes jevnlig.

Et av de andre arrangementene er skreddersydd matchmaking. Det betyr at vi har en tilstelning som retter seg mot spesielle grupper og interesser.

Vi bringer nøkkelbedrifter sammen til forretningsdiskusjoner og en-til-en-møter. Dette er veldig effektivt. 

Vår ambisjon er at leietakerne våre skal kunne konsentrere seg om kjernevirksomheten sin, og vårt bidrag skal bygge opp under det.