På høyden bak Manesjen, et steinkast fra Jessheim Storsenter, bygges nå 112 selveierboliger. Byggearbeidene startet i fjor og er planlagt ferdigstilt sommeren 2017. Bebyggelsen kommer til å fremstå som lys og luftig, med store vinduer og generøse terrasser. Glassflatene i oppholdsrommene er 30 centimeter høyere enn vanlig standard, og i kombinasjon med en god takhøyde, skaper det leiligheter med gode romkvaliteter.

– Når vi gikk i gang med dette prosjektet ønsket vi å lage noe annet enn den vanlige løsningen. Med en tilbaketrukket toppetasje, som blir kledd i et annet materiale enn resten av huset, forteller arkitekt og partner i ØKAW Arkitekter Tone Andreassen.

Bebyggelsen er tenkt og utformet som en skulptur. For at utkragninger, inntrekninger og karnapper skal stå så skarpe og tydelige som mulig er det benyttet ett fasademateriale, som er lys puss. Mens vindusrammer, dører og paneler rundt disse er mørke for å skape kontrast.

– Mot Trondheimsveien har vi skapt variasjon i fasaden ved at den trapper utover oppover i etasjene, supplerer Margrethe Maisey.

Ligger på en høyde

Jessheim Panorama ligger som navnet tilsier høyt og fritt. Utearealene og oppholdsrommene i leilighetene får en flott, lang utsikt over Romeriksåsene.

– I stedet for lange og smale leiligheter, forsøkte vi å oppnå bredde for å få mest mulig lys inn – særlig i oppholdsrommene. Mens soverommene i all hovedsak vender mot nord og øst, sier Maisey.

Grønn lunge

– Leilighetene er fra 55 kvadratmeter store og helt opp i luksusklassen i toppetasjen, med en tilhørende terrasse på hele 200 kvadratmeter, sier Maisey.   

Bygningene skaper en skjerm mot Trondheimsveien, så beboerne får en rolig situasjon i hagen. Den blir sør- og vestvendt, med gode lys- og solforhold.

– Grindaker Landskapsarkitekter har tegnet et veldig fint grøntanlegg, med gode muligheter for lek og opphold, sier Maisey.

På taket på et av husene kommer det i tillegg en stor takterrasse som står til rådighet for alle beboerne i bebyggelsen. Så her blir det rike muligheter til å lufte fluktstolen eller arrangere et grillparty når været tillater det.

Et sted der det skjer

ØKAW Arkitekter har flere års erfaring med utvikling av prosjekter i Jessheim. De har tegnet Saga Senter, som stod ferdig i 2013, og forslaget som ligger til grunn for detaljreguleringen av Saga Terrasse. Begge prosjekter med Jessheim Byutvikling som oppdragsgiver.

– Det er en optimistisk region. I tider hvor det ser ut til at resten av markedet stagnerer, fortsetter hjulene å gå jevnt her. Det skyldes nok den korte veien til Oslo Lufthavn Gardermoen, sier Maisey.