Den 20. oktober 2010 tar Olav H. Selvaag opp telefonen og ringer sin gode samarbeidspartner og kollega Kjetil Fladmark Larsen. Olav forteller engasjert om sin idé om en vinterhall i Norge. Det tok bare to-tre minutter før Kjetil var helt med på ideen.

- Dette gjør vi, sa Kjetil. Slik startet reisen mot verdens største skihall.

Området som Selvaag skal bygge på er det ideelle stedet å bygge en skihall. Skihallen ligger på et grunnfjell av gneis og i 2013 ble det bekreftet at grunnforholdene gjør det mulig å skape en permanent isbre direkte på grunnfjellet. Det sikrer gode skiforhold og et miljøvennlig og lavt energiforbruk. Skihallen blir verdens mest miljøvennlige innendørs skianlegg.

Selvaag og Lørenskog Vinterpark AS har valgt Betonmast som partner i prosjektet. Det skal bygges en arena på 36 000 kvadratmeter og denne vil kunne benyttes til langrenn, alpint og freeski hele året.

Alpinbakken blir 505 meter lang, 100 meter bred, får 90 meter fall, tre løp og fem heiser. Det blir til sammen 2,5 kilometer langrennsløyper fordelt på tre traseer med fem meters bredde. I tillegg er det planlagt en terrengpark med blåparkhopp, rails og bigjump. I tilknytning til anlegget blir det også hotell, restauranter, skiservice og leiligheter, samt en stor vinterpark.

Prisen for hele prosjektet inkludert hotell, næringsklynge, boliger og andre servicetilbud vil ligge et sted mellom tre og fem milliarder kroner, og Selvaag Gruppen forventer 400 000 besøkende til vinterparken årlig.

I januar 2016 stadfestet Klima og miløverndepartementet reguleringsplanen for Lørenskog Vinterpark som ble vedtatt i Lørenskog kommune den 9. september 2015, og med dette kan planene realiseres.

Planlagt ferdigstillelse av hele prosjektet er i 2018.