- Bygget vi planlegger er 17 etasjer høyt. Sannsynligvis blir det rundt 130 hotellrom i de åtte nederste etasjene. Fra niende etasje og oppover kommer noen av de råeste leilighetene som noen gang har blitt bygd i Bodø, sier Roy B. Nilssen som er styreleder i Corponor.

Prosjektet har ikke blitt presentert tidligere, og de er i en så tidlig planleggingsfase at navnet ikke er helt endelig bestemt enda, men det foreløpige navnet er Stormen Hotel & Living+. Det reflekterer at bygget både skal inneholde hotell og boliger.

Stormen blir høy som Havet

De er glade i navn som har med naturen og værfenomener i Bodø, men så er de jo kjent for at det blåser mye der også. I fjor sommer åpnet det nye hotellet som fikk navnet Scandic Havet og er Nord-Norges største kurs- og konferansehotell. Noen måneder senere, i november, åpnet kulturkvartalet Stormen som både inneholder kulturhus og bibliotek. Det er vegg i vegg med dette bygget at det nye hotell- og leilighetskomplekset skal bygges. Kanskje er det ikke tilfeldig at det blir like høyt som Scandic Havet og fire etasjer høyere enn det som tidligere var det mest kjente landemerket i Bodø, nemlig det 13 etasjer høye Radissonhotellet som ligger rett i nærheten.

- Utsikten fra leilighetene kommer til å bli i en klasse for seg og prosjektet vårt vil nok ha leiligheter som henvender seg til de som ligger i det øvre prisskiktet. Allikevel betyr ikke det nødvendigvis at alle leilighetene må bli veldig dyre for vi satser også mye på at de skal være svært arealeffektive. Det betyr at vi kanskje klarer å legge inn alle de rommene og fasilitetene du forventer å finne på 100 kvadratmeter på bare 80 kvadrat, forklarer Nilssen.

Stormen Hotel & Living+skal på ingen måte bli en ny konferansemaskin. De vil heller være et litt eksklusivt og veldig hyggelig boutiqehotell.

- En liten konferanseavdeling med et møterom eller to må nok et prosjekt som dette ha. Men vi vil mye heller være det hyggelige hotellet hvor den tradisjonelle resepsjonen er byttet ut med en lounge med en uformell bar og god mat i den delen av loungen som er satt av til bespisning. I tillegg skal vi ha det vi kaller for Living+, et treningssenter med spaavdeling. Dette kan både brukes av forretningsreisende, som enten vil trene eller hente kreftene tilbake med ulike behandlinger, men den avdelingen skal også være et tilbud for de som bor i leilighetene, forklarer Nilssen.

Trafikk skaper trafikk

- Så hvordan vil dette prosjektet påvirke utviklingen av Bodø som by?

- Vi har lenge hatt underskudd på hotellrom i Bodø og det har nok vært hemmende for utviklingen i hele regionen. Så kom Scandic Havet, med et stort nytt hotell. Da skulle vi kanskje trodd at markedet for hotellrom ble mettet. Men det som skjedde var isteden at de skaper ny trafikk og at enda flere reiser til Bodø, så situasjonen er nesten den samme. Nettopp derfor vil Stormen Hotel & Living+ være med på å avhjelpe situasjonen. Vi kan rett og slett hjelpe hele Bodø med hotellrom slik at vi kan tiltrekke oss større konferanser, flere møter og mer aktivitet, sier Nilssen.

Hvis alt går etter planen satser Corponor på å starte bygging i løpet av 2016 og å kunne flytte inn i det nye bygget før jul i 2019 – i det som blir Bodøs nye storstue.