- Bygger du nytt eller flytter en bedrift, så er dette en kjempefordel fordi du slipper å kjøpe dyre matriser. Skal du ha flere kontorer med skjermer, kan du bare hekte dem på systemet med en mottager – du trenger ikke betale for en ny matrise, og du kan utvide så mye du vil, sier Paul Sutter, daglig leder ved Video-Film Int AS, som er ny importør av AMX by Harman.

- Det at vi nå kan sende høyoppløselige bilder med kjempekvalitet over nettverket er helt nytt. Det hadde man aldri kunne tenke seg at gikk an for fem år siden. Når du sender digitalt kan du ikke sende mer enn ti meter. Derfor har man vært nødt til å sette opp matriser som koster mye penger for at det skal nå langt nok.

Får med seg alt

AMX ble kjøpt opp av Harman i 2014, og det er ikke bare AMX-systemet som skal gjøre livet enklere for norske bedrifter. Overvåkning og styring fra AMX tas til et nytt nivå med Harmans Connected Services; et system der hele bygget er utstyrt med sensorer som får med seg så å si alt. Det vil si at et rom vet hvor mange mennesker det er der, hvor mye luft man trenger og hvor varmt det blir. Er det mye sollys dimmes lysene eller gardinene går igjen, og med andre ord kan dere heller konsentrere dere om møtet dere er i.

- Bygningen overvåker seg selv. Er det ikke bevegelse i et møterom, slår lyset seg av og temperaturen går ned – det er grønn teknologi, som er mer og mer etterspurt. Hele bygningen blir intelligent. Når du booker et møterom, så vet det rommet at du skal dit. Og det vet at dere er 12 stykker, slik at temperaturen kan settes litt ned, forteller Harmans regionsjef i norden, Fredrik Barnö.