– Det er mange grunner til å velge innglassing. I Hovinbyen vil byggeprosjektene pågå i flere år fremover, og da er det en fordel med et mer skjermet klima, forteller Sven Erik Solberg, Sales Manager i Lumon.

Innglassing minsker støynivået fra 8-17 decibel, i tillegg til å redusere forurensing utenfra.

Mer tid ute

– Løsningen forlenger balkongsesongen betraktelig. Det er litt som å ha et uterom istedenfor en balkong som står tom deler av året. Man kan stenge dårlig vær ute, og når det er fint kan man slippe solen til.

Dette gjør at man kommer to-tre grader nærmere idealtemperatur, både i solstek og i kulde.

Solberg forteller at glasset enkelt kan skyves til siden og foldes innover etter behov.

– Løsningen gir deg muligheten til raskt å endre balkongen fra en innglasset balkong til en hundre prosent åpen balkong slik du har i dag, forteller han.

Mindre vedlikehold

Solberg forklarer at innglassing beskytter balkongens indre overflater og strukturer, og dermed forlenger vedlikeholds- og reparasjonsintervaller.

– Naturen kan by på så mangt. Innglassingen beskytter deg mot regn, snø, vind, støv, og hindrer fugler fra å trenge inn på balkongen din. Man kan la utemøblene stå på balkongen hele vinteren uten problemer.

Miljøvennlig

– Med innglasset balkong reduseres bruken av energi til oppvarming.

Undersøkelser fra Finland og Tyskland slår fast at innsparingen i oppvarmingsenergi med balkong-innglassing er fra 5,6 prosent til 12,0 prosent, med et gjennomsnitt på over 8,3 prosent.

– Det er en effektiv måte for å holde bedre på varmen som kommer innenifra eller fra varmelamper.