Home » Vekstområdet Akershus » Lørenskog vil skape pulserende byliv
Byutvikling

Lørenskog vil skape pulserende byliv

Illustrasjon av hvordan Lørensgkog vil bli seendes ut
Illustrasjon av hvordan Lørensgkog vil bli seendes ut
– Vi ønsker å gjøre det lettere for folk å møtes. Litt som på torget i Spania der alle typer mennesker møtes, enten det er for å kjøpe is, la barna leke, spise middag, eller spasere en tur med rullatoren, sier ordfører i Lørenskog Ragnhild Bergheim. Foto: Asplan Vivak/Dark Arkitekter

Sentrum av Lørenskog preges av grus og betong. Det ønsker kommunen å gjøre noe med.

– Ideen er å gjøre sentrum av Lørenskog mer innbydende og tilgjengelig, og å skape et urbant sentrum med mye folkeliv. Vi bygger mange bygninger, men hva skal skje imellom dem? Vi ønsker å gjøre områdene mellom byningene fine og inviterende. Vi vil skape lekeplasser, parkområder, uteområder med benker, vannspeil og så videre, forteller ordfører i Lørenskog Ragnhild Bergheim (Ap).

Urbane kvaliteter

Skårersletta, som binder Metro senter og Triaden storsenter sammen, vil være et viktig element i det nye sentrumsområdet. Med spansk mentalitet som inspirasjon, drømmer ordføreren om at Lørenskog sentrum vil bli en pulserende arena for alle.

avatar

Ragnhild Bergheim (Ap)

Ordfører, Lørenskog kommune

Foto: Lørenskog kommune

– Vi ønsker å gjøre det lettere for folk å møtes. Litt som på torget i Spania der alle typer mennesker møtes, enten det er for å kjøpe is, la barna leke, spise middag, eller spasere en tur med rullatoren. Vi vil gjøre områdene mellom byggene attraktive slik at innbyggerne ønsker å bruke tid der, og at områdene innbyr til sosialt samvær og aktivitet.

Lørenskogs «Karl Johan»

– Utviklingen av Skårersletta vil, som sagt, bli en nerve i sentrumsutviklingen. Den vil skape liv, og invitere til sosialt samvær. Dette vil bli vår paradegate, eller «Lørenskogs svar på Karl Johansgate», forteller hun.

Skårersletta skal gjøres innbydende og fin, og skal bugne av restauranter, butikker og kafeer. Det vil bli en hovedåre i sentrum av Lørenskog. I tillegg skal det utvikles to alternative ruter rundt Skårersletta. Denne planlagte «grønne ringen» vil gjøre det mulig å bevege seg rundt sentrum, og vil være et roligere og mer parklignende alternativ.

Sjela består

Lørenskog består av 75 prosent skog og mark, og i disse områdene er det allerede gode muligheter for turer og aktivitet.

Kommunen har lenge hatt som mål å knytte marka og Losbydalen tettere sammen med boligområdene i kommunen. Det er bygd flere populære turstier og flere skal bygges. Kommunen har flere kulturminner som er viktige for Lørenskogs og befolkningens identitet. For Bergheim er det en selvfølge at disse ikke blir negativt påvirket i utviklingen.

– Blant flere har vi Skårer Gård, Rådhusparken og området rundt Lørenskog kirke. Disse skal ikke bli negativt påvirket i prosessen. Tvert om tror jeg de heller bli utviklet på en god måte, sier Bergheim.

– Det er veldig viktig at vi ikke mister sjela vår, og derfor er videreutvikling av turstier og andre grøntområder på planen. Det skal være lett å komme seg rundt, og Lørenskog skal være et foretrukket valg for folk som er glad både by og natur. Vi legger vekt på å utvikle kommunen til glede for både for de som bor her allerede, og for våre nye innbyggere.

Men utviklingen vil ikke skje over natta.

– Det er belastende å bo på eller i nærheten av en byggeplass. Utbyggingen tar tid og det er viktig at innbyggerne føler seg involverte, og at de ser at det som ferdigstilles blir bra. For jeg er sikker på at dette kommer til å bli veldig bra når det blir ferdig.

Av Lisa Mathilde Donoghue, [email protected]

Neste artikkel