Tanja Kleive Guettler
Tanja Kleive Guettler
prosjektsjef i JM

- Løren er et spennende område siden det gjennomgår en så stor transformasjon i løpet av så kort tid. Tidligere ble området stort sett forbundet med Ring 3 og stor trafikk, men etter at veien ble lagt i tunnel har Løren virkelig fått muligheten til å utvikle seg til et spennende boligstrøk med grønne områder og rolige smågater mellom villabebyggelsen på Refstad og det mer urbane livet på Løren, sier Tanja Kleive Guettler som er prosjektsjef i JM.

Prosjektet som JM har salgsstart på i august heter Løkkehagen og blir beliggende med gangavstand til Økern og Løren sentrum. Det er svært kort vei til barnehager, skoler, de to T-banestasjonene og bussholdeplasser. Tomten tilhørte i sin tid Refstad gård, og ligger helt i grensen mellom Løren og Refstad. Nord for prosjektet ligger de store grønne slettene til Løren idrettspark. I øst ligger den grønne gangvegen som vil gå fra Hovin til Marka og i vest ligger villabebyggelsen på Refstad.

Et grønt tun

Løkkehagen består av 192 leiligheter. Når prosjektet er ferdig i slutten av 2018 vil de 4 husene som prosjektet består av være plassert rundt et raust, romslig og bilfritt tun:

- Vi lager en stor hage mellom husene og tanken er at alle som bor her skal føle seg velkommen enten man søker fellesskapet eller ønsker å sitte alene med kaffekoppen. Området er stort, med forskjellige soner. Det skal være et område for aktiviteter hvor barna kan slå hjul eller kaste frisbee, samtidig skal man kunne samles rundt ett av langbordene, eller spille boule med naboen, forteller Guettler.

I planleggingen av tunet, eller hagen, er meningen at alt skal være helt giftfritt og derfor vil de plante busker med bær som kan spises, det kommer også frukttrær og rabarbra.

- Tanken er at man gå ut i hagen å høste både frukt og bær. Siden vi bare har parkeringskjeller under deler av tunet, vil vekstforholdene også bli svært gode.

Velkommen hjem

JM legger spesiell vekt på at inngangspartiene til husene skal ønske beboere og besøkende velkommen.

- Vi legger litt ekstra ressurser og tanker bak de løsningene vil velger for inngangspartiene, og har blant annet valgt tredetaljer i lobbyen, fliser i alle trapperom og en litt annen finish i heisene slik at man føler at det er hyggelig å be gjester inn, forteller prosjektsjefen.

Byggene er også planlagt slik at de blir svært energivennlige. Målet er at energiforbruket skal være 25 prosent lavere enn det som beskrives i den byggtekniske forskriften TEK10.

Mange tilvalgsmuligheter

JM leverer hvitevarer på kjøkkenet, og isolasjon i innervegger som standard. Baderomsinnredninger og kjøkkeninnredninger er av høy kvalitet og blir levert av anerkjente leverandører. JM har utarbeidet en innredningsguide som gjør at beboerne enkelt kan sette personlig preg på leiligheten sin:

- Vi tilbyr en del kostnadsfrie tilvalg, og de øvrige tilvalgene tilbys til markedets veiledende priser. Vi ønsker at tilvalgsprosessen skal være en positiv opplevelse der beboerne langt på vei kan tilpasse leiligheten til sin egen smak uten at kostnadene blir urimelige, avslutter Guettler.