Fakta om Røa

  • Røa er et boligstrøk nord for Ullernåsen og øst for Lysakerelva i den vestlige delen av Oslo. I vest grenser Røa til Bærum. 
  • Utbyggingen av Røa skjøt fart som forstad til Oslo på 1920-tallet, og bebyggelsen preges først og fremst av villabebyggelse.
  • På Røa er kollektivtilbudene godt utbygd med flere bussforbindelser og T-banens linje 2 som tar deg til Oslo sentrum på et kvarter.
  • I Røa sentrum, i krysset mellom Vækerødveien og Griniveien, ligger Røa Senter som blant annet inneholder butikker, postkontor, bank, vinmonopol, apotek og bibliotek.
  • På Røa er det flere barnehager. Bogstad skole og Voksen skole er de nærmeste barneskolene. Den nærmeste ungdomsskolen er Hovseter skole, mens den videregående skolen Persbråten også ligger rett i nærheten.
  • Det er kort vei til friluftsområdet Mærradalen og til Marka. Derfor er Røa et godt utgangspunkt for den aktive og friluftsinteresserte.

- Det nye boligprosjektet som vi er i ferd med å realisere ligger på Røa nedenfor Holmenkollen på Oslos vestkant. Røa er et veletablert villaområde med mange fine kvaliteter. Her finner du det aller meste du trenger. Det lokale Røa Senter inneholder 20 butikker som tilbyr klær, dagligvarer, sport, frisør, apotek, blomsterbutikk og vinmonopol, for å nevne noe. Finner du ikke det du trenger der tar det bare femten minutter med T-banen så er du i Oslo sentrum, sier Ida Martine Strøm som er prosjektleder i OBOS Nye Hjem AS.

Røa har også et godt skoletilbud med både barneskole, ungdomsskole og den videregående skolen på Persbråten. For de som er aktive skiløpere, liker å jogge, eller er interessert i annet friluftsliv, er Røa et veldig godt utgangspunkt siden det er kort vei til Marka. Bogstad er også rett i nærheten, der er det både badeplass og golfbane.

- Det er mangfoldet og nærheten til både byen og Marka som gjør dette området så attraktivt, fortsetter Strøm.

Fem bygg, 360 leiligheter

De to første byggene som inngår i prosjektet på Røakollen ble lagt ut for salg i fjor høst, mens det tredje bygget ble lagt ut i januar.

- Salget har gått bra, og derfor har vi nå besluttet byggestart for alle de tre første byggene, eller totalt 212 leiligheter, sier Strøm.

Rivning av den eksisterende bygningsmassen starter i juni. Planlagt oppstart for grunnarbeidene er i løpet av august. Første innflytting er planlagt fra tredje kvartal 2019. Det er A-Lab Arkitekter som har tegnet prosjektet. De er blant annet kjent for ulike bygg i Bjørvika og for Statoils kontor på Fornebu.

- Arkitektene har særlig lagt vekt på at bygningene skal passe inn i terrenget, og derfor har byggene varierende høyder fra fem til ti etasjer. Byggene er også godt plassert med tanke på gode solforhold. Leilighetene varierer i størrelse fra de aller minste toroms leilighetene på 36 kvadratmeter til de største på 192 kvadrat. Med denne miksen av leilighetstyper og priser henvender prosjektet seg både til førstegangskjøpere og barnefamilier i tidlig etableringsfase. Vi har også kjøpere som ønsker å flytte fra eneboligen til fordel for en ny, moderne og lettstelt leilighet. De fleste av leilighetene har egne uteplasser eller balkonger, i tillegg er det anlagt flere felles uteplasser og takterrasser, sier hun.

Grønt og frodig

Det er lagt stor vekt på utearealene på Røakollen med et grønt og frodig gårdsrom som er tilpasset alle aldersgrupper.

- Siden prosjektet ligger rett ved naturområdet Mærradalen, bruker vi en del av de vekstene som lever naturlig i der som beplantning inne i gårdsrommet. Som en kuriositet kan jeg også nevne at det vil gå en sti igjennom gårdsrommet. Den vil knytte seg sammen med stiene i Mærradalen.

For den aktive

- Mange av de som flytter hit vil helt sikkert være personer som liker friluftsliv og er aktive. Derfor legger vi også spesielt til rette for dem og etablerer smørerom for ski, mekkerom for sykler, utvendige sykkeldusjer og godt med sykkelparkering innendørs. Vi gleder oss til å realisere prosjektet og ønske velkommen til de nye innflytterne i 2019, avslutter Strøm.