Friområdet har blitt til Sjøbadet, mens det var Den Norske Turistforening Oslo og Omegn (DNT) som påtok seg ansvaret for å ivareta de aktivitetsfremmende tiltakene.

– Vi inngikk en avtale med Sørenga Utvikling og overtok et råbygg som skulle bli et aktivitetshus i fjor høst. I mai i fjor sto den første delen ferdig. Da åpnet vi butikk, turinformasjon, buldrerom, bystue og garderober med dusjer. I år har vi også åpnet et flott kajakklager med 80 kajakker for utleie, forteller Henning Hoff Wikborg som er daglig leder i DNT Oslo og omegn. 

En arena for frivillighet og inkluderingsarbeid

– Friluftshuset skal være en arena for frivilligheten og inkluderingsarbeid. Her finnes en rekke tilbud og arrangementer rettet mot ungdom, men vi arrangerer også senioryoga, frivillighetskafe, tar imot bedrifter som vil besøke oss for å padle eller bruke møtelokalene våre. Vi har også skoler som tar med barn hit for å klatre i buldrerommet, så bredden i tilbudene våre er stor, fortsetter han.

Lei deg en kajakk

Fra kajakklageret er det kort vei ned til kajakkbrygga, som ligger på siden av Sørenga Sjøbad. Her finnes også dusj og garderobefasiliteter.

– Friluftshuset åpner byen mot fjorden og gir folk flest helt nye muligheter til et aktivt og bynært friluftsliv. – Her er det mulig å booke seg kajakk på nett. Det eneste vi krever er at alle må ha gjennomført et «Våttkurs». Dette er et tretimers sikkerhetskurs som er obligatorisk for å få lov til å leie hos oss. Vi merker at det er stor interesse for kajakktilbudet her på Sørenga. Dette er svært gledelig, avslutter Hoff Wikborg.