I dag gjenstår det kun mindre arbeider før Sørengautstikkeren er ferdig utbygd. Da har Sørenga Utvikling bebygd 72 500 kvadratmeter bolig og  5 000 kvadratmeter næring.

- Byggetrinn 7 er innflyttingsklart i desember i år og det 8., og siste, byggetrinnet står ferdig i februar 2017. Deretter gjenstår det bare parkarbeider før Sørenga er helt ferdig våren 2017 forteller Bjørn-Tore Olsen som er administrerende direktør i Sørenga Utvikling.

- Interessen har vært formidabel,  av totalt 746 boliger er det bare fire igjen å selge.

En destinasjon i seg selv

Det er bygget en bred havnepromenade rundt Sørenga noe som bidrar til at Sørenga har blitt et flott turområde. På havnepromenaden er det etablert uteservering med gode solforhold og fantastisk utsikt over Oslofjorden, Operaen og byens landemerker.

Fjordbyen er for lengst et etablert og velkjent begrep i byutviklingen.  Havnepromenaden øker tilgjengeligheten til fjorden og er et av de viktigste elementene i utviklingen av Oslo som Fjordby. Havnepromenaden som åpnet i juni 2015 strekker seg nå fra den innerste delen av Frognerkilen i vest til Kongshavn i øst. Den gjør det mulig å spasere på en ni kilometer lang promenade langs vannet.

Det er også anlagt en flytende gangbru som forbinder Sørenga med resten av byen.

- Opprinnelig ble gangbroen bygget for å gjøre veien inn til byen kortere for beboerne på Sørenga, men nå ser vi at flere og flere benytter seg av den. Broen har blitt en stor suksess og på de fineste sommerdagene passerer over 30 000 mennesker broen. Det er også tatt  mange fine oversiktsbilder av Barcode, Sørenga og Oslofjorden fra broen, forteller Olsen.

Sørenga sjøbad har også blitt en stor suksess for turister og byens befolkning. The Guardian kåret nylig Sjøbadet til et av de ti beste sjøvannsbassengene i Europa.

- Her har vi sandstrand, stupetårn, handicapbasseng, 50 meters treningsbaner for svømmere, kajakkbrygge og ikke minst et stort areal med tredekke for de som vil bade og sole seg, forklarer Olsen.

- Vi er også glade for at Den Norske Turistforening (DNT) har etablert «Friluftshuset» på Sørenga. På friluftshuset kan byens befolkning gå på kajakkurs, leie kajakk, klatre eller få informasjon om turmuligheter i nærområdet. Friluftshuset er absolutt verdt et besøk, det er åpent for alle og bidrar til mye positiv aktivitet på Sørenga.

Et område for folk flest

Det er mange som reiser til Sørenga. Mange av dem kommer fra områder som Nordstrand, sentrum, Gamlebyen, Tøyen og Grünerløkka. De benytter gjerne området til rekreasjon, som en del av søndagsturen eller velger å spise på en av restaurantene.

- I dag er det fire restauranter på Sørenga, men til sommeren, vil vi åpne 5 nye restaurantkonsepter som vil bidra til at Sørenga blir den nye restaurantdestinasjonen i Oslo. Vi ønsker alle velkommen til Sørenga og er svært opptatt av at tilbudene er varierte og tilpasset allmennheten. Her kan man spise noe raskt og enkelt, eller nyte et lengre og bedre måltid. Sørenga er allerede blitt en populær destinasjon for både turister og byens befolkning og dette kommer til å bli ytterligere forsterket når Munchmuseet åpner, avslutter Olsen.