Boligmarkedet fosser fortsatt fremover, og stadig flere eiendomsutviklere ønsker å ta sin bit av kaken. Men for AEKO Eiendomsutvikling på Oppegård i Akershus handler det ikke bare om å rive gammelt for å bygge nytt, eller om å utvikle boliger. Det handler også om å utvikle sitt eget nabolag, om å støtte den lokale idrettsforeningen og å investere i eget nærmiljø.

Med sin nærhet til Oslo, full barnehagedekning og et rikt idretts- og fritidstilbud tiltrekker Oppegård kommune seg stadig flere familier, og behovet for nye boliger øker.

– Vi merker større trykk særlig fra barnefamilier som ønsker seg bedre plass og nærhet til skog og sjø, og som ser at de får vesentlig mer for pengene her enn i Oslo, forteller daglig leder Andreas Wilsgård.

Et godt togtilbud gjør at det er uproblematisk å jobbe i Oslo sentrum  - du rekker fint å hente i barnehagen på Oppegård!

Et rikt kulturliv

Du kan kjøre slalåm i Ingierkollen, seile langs kommunens åtte kilometer lange strandlinje i Bunnefjorden eller spille golf på våre to 18-hulls golfbaner. På Greverud golfbane gjør Skiforeningen, i samabeid med idrettslaget, en fantastisk jobb med snøproduksjon og løypekjøring gjennom hele vinteren, noe som sikrer et av Østlandsområdets beste tilbud for små og store langrennsløpere med løyper fra november til påske. Lysløypen som strekker seg langs kommunen er fantastisk året rundt, med skispor om vinteren og brede turstier for bruk om sommeren.

Kolbotn Torg omfatter et rikt butikkutvalg, gågater, kaféer og grønne lunger; alt som skal til for å gi deg en følelse av byliv. Kolben Kulturhus åpner opp for et rikt kulturliv, med kinosal, bibliotek og restaurant med utsikt over Kolbotnvannet. Kommunen går for å ha trygge og barnevennlige bomiljøer, og det satses sterkt på barn og ungdom. Kommunen sin sentrale beliggenhet, gode infrastruktur og kommunikasjonstilbud til Oslo, er også viktige faktorer til at så mange bosetter seg her. Enten du velger buss, bil eller tog, er det kun 20 minutter inn til hovedstaden.

Lang erfaring

AEKO har drevet med eiendomsutvikling siden 2009 og har oppført og solgt en rekke familieboliger i Oppegård siden det. I 2015 kom Andreas inn, og firmaet kan vise til en eksplosiv vekst.

– Det er mye jobbing, og vi legger sjela vår i hvert prosjekt. Bak hver nye bolig ligger det hardt arbeid, lange samtaler for å finne optimale løsninger og en god porsjon stolthet og engasjement. Vi setter oss alltid som mål å lage funksjonelle boliger av høy kvalitet med praktiske planløsninger, som oppfyller de strengeste krav til energieffektivisering og inneklima. Og så elsker vi å finne kule teknologiske løsninger og hjelpemidler som kan forenkle beboernes hverdag, forteller Andreas smilende før han fortsetter:

– I tillegg er vi opptatt av at boligene våre skal passe godt inn i miljøet, se bra ut og ha en god og hjemmekoselig atmosfære.

Vil gi noe tilbake

Men det er ikke bare boliger AEKO Eiendomsutvikling er opptatt av å utvikle. Uteområder og aktivitetstilbud i nærområdet ligger også deres hjerte nært, og AEKOs partnere, som selv har vokst opp i området, har stor glede av å bidra til at tilbudet til barn, unge og voksne i området vedlikeholdes og vokser.

- Det er viktig for oss å gi noe tilbake til områdene der vi bygger boliger. Dette gjør vi blant annet ved bevisst bruk av lokale underleverandører som dermed sikrer lokale arbeidsplasser. Vi har også gått inn som hovedsponsor for Oppegård idrettslag, og ønsker gjennom et tett samarbeid å bidra til aktivitet og en sunn hverdag for barn og unge, sier styremedlem Arne Erik Rønningen.

For tiden jobber AEKO med fire forskjellige husprosjekter fra nord til sør i kommunen, og bygger både i funkisstil, via moderne til klassiske hus, alt ettersom hva som passer best i området og den aktuelle tomten. Antatt markedsverdi på porteføljen er cirka 110 millioner norske kroner.

Vi ser fram til å få disse husene ut i markedet i løpet av våren og jobber aktivt for at Oppegård skal bli et like godt sted å vokse opp for nye generasjoner. For oss er det ikke tvil: Her skal vi bygge – og her skal vi bo.