- Vi prøver alltid å tilpasse oss best mulig til de behovene som kjøperne har. I dette tilfellet er det barnefamilier vi retter oss mot, og derfor har vi planlagt hele dette prosjektet, både selve området, hvordan boligene er plassert i forhold til hverandre, grøntområdene og hver enkelt bolig på en slik måte at alt skal være skreddersydd familier med barn, sier Elin M. Ommen som er salgsleder i JM Norge.

Landlige omgivelser

Mye av ideen bak Kieller Terrasse ligger i å skape et nytt og barnevennlig nabolag hvor nye vennskap kan vokse frem både blant små og store. Derfor vil de 52 eneboligene og 49 rekkehusene som prosjektet består av ligge blant grønne uteområder og fine lekeplasser på det som tidligere var Kjeller Gård.

- Det har vært viktig å skape et miljø som kan gi barna en trygg og god oppvekst. I tillegg er det sosiale viktig. Derfor har vi for eksempel allerede planlagt uteområder med grillplass om sommeren og hvor juletreet skal stå om vinteren. Vi tror det er viktig å legge inn slike kvaliteter for å samle hele nabolaget i dette prosjektet. Skole og barnehage ligger rett i nærheten, og det er gode kollektivtilbud, fortsetter Ommen.

Smarte, kompakte løsninger

Den helhetlige tankegangen om å tilpasse prosjektet til barnefamilien fortsetter inni rekkehusene og eneboligene også. Smarte og kompakte løsninger bidrar til å gjøre det overkommelig for barnefamiliene å kjøpe sitt nye hjem på Kjeller. Men dette har ikke gått på bekostning av hva man har fått plass til i boligene.

- Kjøkkenet er delvis avskjermet, vi har sørget for utsikt til grøntområdene der barna ferdes, vi har godt med bodplass og oppbevaring, og for å få til det har vi for eksempel brukt ledig areal under trappa som oppbevaringsrom. De fleste boligene har en egen liten stue eller oppholdsrom for barna. Her finnes det vaskerom og soverommene er forholdsvis romslige, sier Ommen.

Stort prosjekt

Salgsstart for prosjektet er i juni og planlagt byggestart for de 16 første eneboligene og 15 rekkehusene er til høsten.

- Deretter regner vi med at hele området er ferdig utviklet om cirka fire år, og det skal skje i en trinnvis utvikling.