Utviklingen er inne i en spennende fase der stadig flere brikker faller på plass.

Ensjøbyen grenser til bydel Grünerløkka, og fra Hovinbekken er det samme avstand til sentrum som fra Frognerparken. Flere grønne parkdrag går på tvers av bydelen og gjør det lett å gå eller sykle over alt. Idylliske Kampen og Tøyen med museer og svømmehall er i gangavstand, det er også Valle Hovin.

Godt kollektivtilbud

Etter at Ensjø T-banestasjon gjenåpnet i juni 2013 ble også kollektivtilbudet i bydelen vesentlig forbedret. Hele fire T-banelinjer betjener Ensjø stasjon, noe som gjør det svært enkelt å reise over hele byen. Med banen bruker man for eksempel bare seks minutter til Jernbanetorget. Fra Hasle stasjon går linje 5 til Østerås og Vestli.

- På Ensjø bor vi i byen, men ikke midt i gryta. Det er utrolig familievennlig

Rett i nærheten ligger Helsfyr som også er et formidabelt kollektivknutepunkt. Her finnes en rekke lokale busslinjer, blant annet den svært populære linje 37, dessuten linje 21 som følger Ring 2 langs Ensjøbyens nordlige grense forbi Bislett til Aker Brygge. På Helsfyr stopper også alle regionbusser til Nittedal og Romerike, dessuten ekspressbusser, nattbusser og flybussen til Gardermoen hvert 20. minutt. 

Spennende boligprosjekter

Hovinbekken I er det første av tre boligprosjekter som JM bygger i Ensjøbyen. De 115 leilighetene i første byggetrinn er ferdigstilt og beboerne har nå flyttet inn i sine nye hjem. Hovinbekken tilbyr en lun oase i Ensjøbyen. Området fremstår som urbant, men er omkranset av park og grøntområder som gir rom for livs- og bokvalitet for hele familien.

Etter åtte år på Grünerløkka er Cathrine Lund og Didrik Mysen Lund glad for å slippe trafikkstøy og nattebråk:

- På Ensjø bor vi i byen, men ikke midt i gryta. Det er utrolig familievennlig, sier de.

Cathrine og Didrik oppdaget at to skulle bli tre like etter at de hadde kjøpt leiligheten i Hovinbekken I. Nå har ett år gamle Bendik lagt beslag på det pappa hadde tenkt skulle bli musikkrom, så familien har allerede sikret seg en større leilighet i Hovinbekken II som nettopp er lagt ut for salg og vil være ferdigstilt i 2016.

- Vi synes at vi bor veldig sentralt, med kort vei til butikker og alt vi trenger.  Samtidig er det stille og rolig her, ikke noe problem å sove med åpent vindu. Vi kan gå til Tøyenbadet og Tøyenparken, der vi skal ake når Bendik blir litt større, sier Didrik.

For ham og Cathrine var det viktig å beholde kontakten med sitt gamle miljø, så de setter pris på at ikke er mer enn et drøyt kvarter å gå før de er midt på tjukkeste Løkka. Med bussen tar det bare noen små minutter. Didrik, som liker å gå til og fra jobben i nærheten av Domkirken, bruker bare en halvtime i rolig gangfart.

Individuell tilpasning av leilighetene

En stor fordel for de som velger å flytte inn i en helt ny leilighet er at de får mulighet til å tilpasse den til egne ønsker og behov. Men man må være tidlig ute i for å benytte alle tilvalgsmulighetene som tilbys.

- Antallet som velger tilvalg varierer avhengig av boligvalg og kjøpergruppe. De siste årene har riktignok andelen gått ned. Det henger sammen med at vi har oppgradert standarden i boligene våre, med blant annet integrerte hvitevarer på kjøkken, induksjonsovn, flislagte bad med komfortvarme i gulvet, garderober i alle soverom og parkett i hele boligen, sier Bjørn O. Haug som er innredningssjef i JM region Oslo.

- Vi er kjempefornøyd med leiligheten som vi synes har mange smarte løsninger. Særlig badet er veldig praktisk med en fast benk der vi både kan stelle Bendik og brette klær, og den ekstra boden på barnerommet gjør det enkelt å holde det ryddig, sier Cathrine.

Kostnadsfrie tilvalg

JM Norge tilbyr nå også en del kostnadsfrie tilvalg:

- Ja, innen kategoriene kjøkkeninnredning og fliser er en del tilvalg gratis. Det er mange som benytter muligheten til å endre benkeplater eller fronter kostnadsfritt. Utover det er det også mange som ønsker andre varianter av hvitevarer eller oppgradering av skyvedørsgarderober med innredningsløsninger, fortsetter Haug.

- Nå som vi slipper vedlikehold, plenklipp og snømåking blir det mer tid til hobbyer.

Pensjonisten Bjørn Ivar Ødegård og kona Ann Helen lovpriser leiligheten, naboene og miljøet, men kanskje spesielt at de går til Operaen på under halvtimen.

- Nå som vi slipper vedlikehold, plenklipp og snømåking blir det mer tid til hobbyer. Vi elsker opera, og jeg elsker å arrangere det, sier Bjørn, som er pensjonist og leder for en kulturreiseklubb. Ann Helen skal jobbe enda noen år, men synes de har kjøpt seg inn i fremtiden.

- Her er det rullatorflatt og fint, sier hun spøkefullt, og legger til at på Ensjø fant ekteparet alt de ønsket seg: God kommunikasjon, butikker i nærområdet, vestvendt leilighet med sol til langt på kveld og garasje med heis helt opp.