Utbyggingsavtalen for den nye Vålerenga Stadion ble vedtatt i Oslo bystyre i juni 2015. Byggingen startet i august 2015 og har planlagt åpning til skolestart høsten 2017.

- Prosjektet inneholder en topp moderne stadion med kapasitet til 17 369 tilskuere og tilhørende garderober, fasiliteter og kontorer for Vålerenga Fotball. Anlegget vil ha en videregående skole med plass til 500 elever og klasserom som skal brukes som VIP-rom på Vålerengas kamper. Vi jobber også med å få tilrettelagt for en barnehage på området, sier Stig Ove Sandnes, daglig leder i Vålerenga Kultur og Idrettspark.

Tilrettelegger for mange aktiviteter

Stadion er primært tilrettelagt for fotball, men området åpner for mange ulike aktiviteter.

- Oslo kommune vil fortsatt drifte Valle Hovin for skøyte og bandy. Den nye stadion inneholder garderober og andre fasiliteter som skal utseksjoneres og eies av kommunen. Det skal i tillegg etableres en pub og supporterbutikk ut mot torget. Området byr på mange muligheter og vi har per dags dato cirka 1000 kvadratmeter ledig næringsareal, sier han.

- Den nye stadion blir hjertet av grøntområdet i Hovinbyen med cirka 375 nye leiligheter som bygges av Selvaag Bolig. I tillegg skal NCC bygge 60 000 kvadratmeter med næringseiendom og moderne kontorlandskap rett ved siden av stadion, sier han.