Den nye bydelen bygges i et område med et godt servicetilbud, og med kafe og butikker i nærheten. Her kan familier leve i et trygt og variert miljø med kort avstand til blant annet ny skole og barnehage.

- Dette er et stort utviklingsprosjekt hvor det har vært spesielt viktig for oss å tilføre området gode boliger med høy kvalitet. Vi har hatt fokus på å utvikle flotte uteområder og å skape et mangfold der mennesker i alle aldre og familiesituasjoner vil trives, innleder Lars Lund Mathisen, prosjektsjef i Selvaag Bolig.

Stort utvalg av leiligheter

For å kunne møte ulike behov i markedet bygger selskapet et variert utvalg av leiligheter og rekkehus.

- Vi bygger ulike typer leiligheter med forskjellige størrelser. Her finner du både ettromsleiligheter, store fireromsleiligheter og romslige rekkehus. Vi har vært opptatt av å utvikle romslige og bilfrie uteområder av høy kvalitet. I tillegg har så godt som alle boliger balkong eller uteplass mot syd eller vest, forteller Mathisen.

- Vi har så langt benyttet tre forskjellige arkitektkontorer som har tegnet delprosjektene for å sikre et mangfold av arkitektoniske uttrykk, sier han.

Stor etterspørsel

Prosjektet er godt i gang og nå kommer flere leiligheter og rekkehus ut for salg.

- Siden salgsstart i 2013 har vi solgt nesten 400 boliger og innen sommeren har vi overlevert totalt cirka 300 leiligheter og rekkehus. I slutten av august planlegger vi å legge ut ytterligere 88 leiligheter og 50 rekkehus for salg. Vi er også i gang med regulering av flere delprosjekter. Det skal totalt bygges om lag 1500 boliger her, forteller Mathisen. 

Unikt prosjekt

Kombinasjonen av store uteområder og kort avstand til Oslo sentrum har vært en suksess. Her bruker du ikke mer enn 20 minutter til sentrum med bil, buss eller tog.

- Dette blir et fantastisk boligområde med nærhet til både togstasjonen, friområder og kort vei til både Oslo og Gardermoen. Rma 1000 har nylig åpnet dagligvarebutikk og verdens største innendørs skibakke planlegges nå rett ved siden av prosjektet. Her finner du med andre ord det meste av service- og aktivitetstilbud i umiddelbar nærhet, sier han.  

God respons

Prosjektet har vært en suksess fra begynnelsen og responsen i markedet har vært over all forventning.

- Responsen i markedet har vært svært god. At vi har solgt over 400 leiligheter siden salgsstarten i 2013 er mer enn forventet og vi har stor tro på fortsettelsen, avslutter Mathisen.