Bryn-Helsfyr har en stolt historie som et av hovedstadens viktigste næringsområder. Nærheten til sentrum, Alnaelva og Norges første jernbane trakkindustri, arbeidsplasser og folk hit allerede i 1850-årene. Gradvis har det utviklet seg til et av Oslos største kontorområder, med byens beste tilgjengelighet via kollektivt, sykkel, bil og tusenvis av kunnskapsbaserte virksomheter og ansatte. Nå videreutvikles Bryn-Helsfyr til en levende del av Oslo og Hovinbyen – der man kan både jobbe, bo, leve og oppleve.

Har åpnet neste kapittel

– Et suverent tilbud innen effektiv, grønn transport tiltrekker seg stadig flere fremtidsrettede virksomheter og beboere, og den tette byen vokser seg stadig nærmere. Nå er et nytt og spennende kapittel åpnet, der området gradvis utvikles til en pulserende del av byen. Det sier Per Kristian Lundquist i Bryn-Helsfyr-samarbeidet, der eiendomsaktører står bak felles omdømme- og merkevarebygging av området som et attraktivt, bærekraftig nærings- og boligområde.

To nye skoler

I august åpnet både Brynseng skole og Valle Hovin Videregående skole, to nye og moderne skoler i Bryn-Helsfyr-området, sine dører for elevene.

Ny kultur- og idrettspark

Områdets nye kultur- og idrettspark, ”Intility Arena”, sto ferdig i august 2017. Foruten Vålerengas fotballstadion for over 17 000 tilskuere omfatter den et stort utvendig publikumstorg, spise-pub’en Øst og andre servicetilbud. På nyåret 2018 åpner en ny idrettsbarnehage, et nytt treningssenter og en ny matbutikk i eiendommen.

Flere nye boligprosjekter

I nærheten av den nye stadion utvikles totalt cirka 354 boliger i fire blokkhus. De første byggetrinnene er utsolgt og under oppføring. Hele prosjektet med fire blokker skal stå ferdig i 2020, og huse cirka 800 beboere. Samtidig er flere andre boligprosjekter på det som totalt kan bli over 500 nye boliger under bygging, planlegging eller regulering i Bryn-Helsfyr-området.

Nye næringsbygg

Eiendomsaktørene i Bryn-Helsfyr-samarbeidet bygger og planlegger nå en rekke toppmoderne eiendommer på Bryn og Helsfyr – med totalt over 150 000 kvadratmeter nye kontor- og servicearealer. Det er i 2017 inngått store leieavtaler i, og igangsatt bygging av, flere av de nye prosjektene. En fellesnevner ved prosjektene er grønne bygg som også bidrar til et mer levende og publikumsvennlig område med flere servicetilbud, grønne fellesområder og mer liv på gateplan.