– Vi bygger 350 moderne og innholdsrike rekkehus og leiligheter over to og tre plan, med garasjeplass, hage og balkong. Noen vil også ha takterrasse, forteller Thorbjørn Barett Sele, prosjektsjef for Bråtejordet, Ferd Eiendom.

Han forteller at byggeprosjektet var et initiativ fra Skedsmo kommune, som ønsket å tilby boliger så sentralt som mulig.

– Med rekkehusbebyggelse kombinert med lavblokker får vi effektiv utnyttelse av tomten. Bråtejordet var opprinnelig matjord, og det er viktig for oss å utnytte området mens vi samtidig har fokus på å bygge attraktive boliger, forklarer Sele. 

Bygget for beliggenhet

Husene vil ligge i nærheten av Bråtejordet skole, som sto ferdig i 2014. Entreprenøren Betonmast Romerike var ansvarlig for oppføringen på cirka 7000 kvadratmeter, som også omfatter opparbeiding av utemiljø. De står også for bygging av 40 nye boliger.
 

– Dette er et av mange tiltak som transformerer dette området til et totaltilbud. I tillegg til alle nærtilbudene er det kort vei til togstasjonen og Strømmen storsenter. Man er i gangavstand til knutepunktene, samtidig som Østmarka bare er en kort tur unna, forteller Sele.

Fokus på unge

Han forteller at boligene er på 130 kvadratmeter i snitt på to- og tre-etasjers løsninger.

– Boligene passer spesielt godt for unge foreldre som ønsker å etablere seg i et område som dekker alle behovene deres i lang tid fremover. Pendlermuligheter og andre tilbud forenes.   

Godt over halvparten av boligene er allerede solgt, men Sele påpeker at det fortsatt finnes enheter for kjøp. De første husene skal stå ferdig i første kvartal i 2017.