Kathrine Quam-Ledzbor
Kathrine Quam-Ledzbor
Daglig leder, Florvaag

 

Florvaag het i sin tid Edvard Anderssen Trelastcompagni. Selskapet ble kjøpt av Optimera i 2008. Optimera er Norges største byggevareselskap og er gjennom divisjon Byggsystemer en stor aktør innen tomteutvikling og boligbygging. Nå er de i gang med flere nye boligprosjekter herunder to store områder i Bergen, forteller daglig leder Kathrine Quam-Ledzbor.

- Det ene prosjektet som Optimera Tomteutvikling arbeider med i Bergen heter Vårheia. Det er et område som ligger fantastisk flott til på fjellplatået som danner avslutningen på Ulriken- fjellet, før du kommer til Åsane. Tilkomsten til området er fra Arna-siden, noen hundre meter fra togstasjonen. Her skal vi bygge rundt 2000 nye boliger. Vi fokuserer her på å skape gode rom og arealer mellom bebyggelsen, gode fellesarealer og sørge for en god infrastruktur. Vårheia vil bli et veldig viktig bidrag til utviklingen av Bergen, og med to spor på togbanen mellom Arna og Bergen, så blir dette litt som å jobbe i New York, og bo utenfor byen. Du jobber i sentrum, og kommer hjem til naturen med fjellheimen og sjøen i umiddelbar nærhet.

Med utsikt mot fjordbyen

Florvaag jobber også i et område som heter Fagerdalen, og dette er virkelig en fager dal, som vil gi plass til ca 500 nye familieboliger fortsetter Quam-Ledzbor.

- Dette området har en sydvest- vendt orientering, mot byfjorden i Bergen. Dette er virkelig et flott sted som ble avsatt til boligområde i 2006. Her skal vi utvikle rekkehus, lavblokker samt noen høyere leilighetsbygg som vil ligge med ryggen opp mot fjellskrentene. Der hvor den gamle gårdsbygningen står, som jo tradisjonelt er på det luneste og fineste stedet på eiendommen, der lager vi barnehage. Vi er veldig opptatt av å skape gode boligområder, og også her legger vi stor vekt på å lage fine grøntarealer og god infrastruktur, avslutter Quam-Ledzbor.