Det er store dimensjoner på det nye hotellet som åpner i april neste år. Hotellet får 300 hotellrom og 25 møterom og kongressaler, den største salen er på 1 045 kvadratmeter, mens den nest største er på 500 kvadratmeter.

- Hotellet vil få plass til, og ha fasiliteter til, et par tusen kongressdeltakere og blir det største kongresshotellet på Vestlandet. Derfor vil dette hotellet tilføre noe nytt til hele Bergensregionen, sier Kenneth Nielsen som er prosjektsjef i Betonmast.

I hotellets hovedrestaurant vil det bli servert frokost, lunsj og middag, mens Restaurant Popolo blir et konsept som er bygget på de italienske Osteriaene. Hotellet får også lobbybar hvor man som gjest kan velge i et rikholdig utvalg av god drikke.

Gode kommuniksasjoner

Hotellet ligger bare en kort spasertur unna Flesland flyplass og 16 minutter unna Bergen sentrum med bil. Hotellet får en egen garasje som gir tilreisende med bil gode parkeringsmuligheter. De som reiser på andre måter finner buss, taxi og bybanen i umiddelbar nærhet til hotellinngangen.

- Det har vært et spennende og krevende prosjekt, og vi er veldig stolte over måten prosjektet er gjennomført på , sier Arne Kleivdal, som er daglig leder i Betonmast Bergen AS.

- Samspillet mellom Byggherre, Scandic, Link Arkitektur, som har tegnet hotellet og Betonmast har vært veldig bra, og vi mener at den åpne samarbeidsformen vi har hatt gjør at vi har etablert en ny standard for hotellbygg når det kommer til å ivareta byggherre og leietakers ønsker.

Overleveres før jul

Det bygningsmessige på Scandic Flesland Airport blir ferdig før jul, deretter følger en periode med innregulering av hele bygget og utomhusarbeider. Parallelt med disse arbeidene skal Scandic på plass med sin egen driftsorganisasjon som må drilles og trenes slik at alle står klare til å ta imot de første gjestene når hotellet åpner dørene den 3. april 2017.