Tomten som skal bygges ut ligger sentrumsnært på Bragernessiden av Drammen. Deler av bebyggelsen som står på eiendommen i dag skal rives, mens en eksisterende teglsteinsgård fra 1905 bevares og skal inngå i prosjektet. Dette bygget skal settes i stand med tre eller fire leiligheter. I tilknytning til teglsteinsbygget skal det bygges to nye bygningskropper med totalt 19 leiligheter.

- En del av øvelsen i dette prosjektet er å tilpasse den nye bebyggelsen til de gamle omgivelsene på en skikkelig måte, forteller Knut Bremer som er prosjektleder i Pilares.

Byggene vil omkranse en vakker og intim liten byhage. I hagen blir det felles uteplass med god plass for grilling og ettermiddagskos under en hyggelig pergola. Hagen er en viktig del av prosjektet og har stått i fokus under planleggingen av Ankers Hage.

Fasaden mot hagen består av tre og glass, samt balkonger med transparente spilerekkverk i stål for å myke opp og åpne leilighetene mot lyset fra sydvest. Fasaden som vender mot veien er i teglstein. Leilighetene blir to-, tre-, fire- og femroms leiligheter fra 49 til 146 kvadratmeter. Alle med godt gjennomarbeidede planløsninger:

- Vi prøver alltid å gjøre ting litt bedre hver gang, og legger stor vekt på å bruke gode materialer både innvendig og utvendig. Kvaliteten i prosjektet ligger godt over gjennomsnittet, fortsetter Bremer.

- Som entreprenører er vi innom ulike typer prosjekter, og jeg kan bare bekrefte at kvaliteten i dette prosjektet er veldig god, tilføyer Roger Nygård som er daglig leder i Consto.

Nesten utsolgt

- Rivingen av den gamle stallgården som står på eiendommen i dag starter vi med i mai, og hvis alt går som planlagt begynner vi å bygge i august. Sannsynligvis vil byggetiden være på cirka 16 måneder slik at leilighetene blir innflyttingsklare før jul i 2018, sier Nygård.

Prosjektet har vært veldig populært og av de 19 leilighetene som blir bygd i de nye byggene, er det bare to leiligheter igjen, resten er utsolgt.

 

Ankers Hage

POPULÆRT: Det er gangavstand til elvepromenaden hvor det er bystrand og til Bragernes torg hvor det er mange restauranter, kafeer, butikker, kino, teater og kjøpesentre. Foto: Pilares Eiendom AS


 

En populær bydel

Bydelen hvor Ankers Hage ligger er i stor endring, og er et viktig område som binder bykjernen sammen med områdene rundt. Fordelen med plasseringen er at det ligger sentrumsnært, og det er også kort vei både til togstasjonen og E18. Det er gangavstand til elvepromenaden hvor det er bystrand og til Bragernes torg hvor det er mange restauranter, kafeer, butikker, kino, teater og kjøpesentre. Langs Drammenselva, som bare ligger et par kvartaler unna, er det flere tur- og rekreasjonsområder. For litt lengre turer kan man gå opp gjennom Bragernesåsen, der finnes det et mer utfordrende turterreng og mange flotte friluftsområder både sommer og vinter.

Godt samarbeid

- Dette er det andre boligprosjektet hvor vi samarbeider med Consto Øst. Nylig fikk vi overlevert Villa Capjon med 26 leiligheter i det samme området. Bakgrunnen for at vi igjen velger å bruke denne entreprenøren er at de er flinke. De bygger med god kvalitet, og er veldig løsningsorienterte. Det gjør at prosessene i prosjektene blir veldig gode og at vi jobber sammen mot et godt resultat, sier Bremer.

- Vi er veldig fornøyde med å kunne gå rett fra prosjektet med Villa Capjon og over i dette, tilføyer Nygård.

- Samarbeidet har vært veldig godt og det setter vi stor pris på, sier han til slutt.