På Entréen Lørenskog trenger du ikke å ta på deg uteklærne for å handle mat. Du tar bare heisen ned i garasjeanlegget og går rett inn i en 1200 kvadratmeter stor Rema 1000. Rett utenfor døren av leilighetsbyggene er store fellesarealer. Med grønne lommer hvis du vil synke ned på et teppe i solen, og en gågate med uteservering om sommeren, og kjappe takeaway-middager om vinteren. Eller kanskje trenger du en hårklipp?

– Næringslokalene i gågaten midt imellom leilighetsbyggene er små. Vi vet ikke hvem kjøperne blir enda, men vi håper på å få med kaffe- og spisesteder og kanskje en frisørsalong, sier salgsleder Helle Thorsdalen hos boligleverandøren JM Norge AS.

Et handleeldorado med Lørenskog sentrum og kjøpesenteret Triaden vil bli nærmeste nabo i nord. Østmarka i sør med sine vakre naturopplevelser er ikke langt unna.

– I stedet for upersonlige lameller med høybygg, har kommunen planlagt gårdsrom delt inn i ulike intime soner i dette området, sier Thorsdalen.

Ekstra areal med på kjøpet

Enten du er førstegangskjøper, småbarnsforelder eller flytter ut fra enebolig er det viktig å ha nok plass – både til eiendeler og gjester. Som sameier i Entréen har du tilgang til felles takterrasse, smørebod, sykkelverksted og et lokale for sosiale arrangementer.

– På takterrassen og i fellesstuen kan du ha alt fra grillsammenkomster med gode naboer til større selskaper med venner og familie. Da vi planla prosjektet så vi for oss 60-årslag, men etter alderen på kundene våre å bedømme ser det ut til at det også blir 5-årslag. Også flere barnefamilier i dag ønsker lettstelte leiligheter fremfor rekkehus og eneboliger, sier Thorsdalen.

Kjøperne er mennesker i alle aldre. Mange av dem ønsker enten å trekke ut fra Oslo Øst eller har allerede tilknytning til Lørenskog.

– Vi skal bygge til sammen 450 leiligheter fordelt på fire byggetrinn. Mange av leilighetene har jeg ikke rukket å annonsere før de er blitt solgt ved hjelp av jungeltelegrafen, sier Thorsdalen.

Mindre leiligheter går først, mens de største, dyreste leilighetene på toppen går til veletablerte kjøpere som trenger mer tid på å bestemme seg.

Et team rundt deg

Leilighetene er lyse og moderne. Oppholdsrom som stue og kjøkken vender inn mot fellesarealene, mens enkelte soverom vender mot Skårersletta. Ved å heve platået i gårdsrommet og benytte de to nederste etasjene til fellesrom, starter de laveste leilighetene vendt mot hovedveien i tredje etasje. På den måten unngår man støy og dirkete utsyn mot biltrafikk. Leilighetene leveres med tre typer standardløsninger som du kan velge imellom, i tillegg kommer utallige tilvalgsmuligheter, og du kan selv påvirke romløsningen.

– Du betaler for beliggenhet og areal, ikke nødvendigvis for antall rom. Hvis du for eksempel kun trenger en treromsleilighet, men ønsker mye plass, kan du kjøpe en fireromsleilighet og droppe et soverom, sier Thorsdalen.

Et team fra JM følger deg hele veien, fra du kjøper leiligheten til garantitiden utløper fem år etter overtakelse.

– Vi går gjennom leiligheten med kundene to uker før overtakelse, så vi har mulighet til å rette opp i synlige feil og mangler før innflytting. Vi skal leve opp til å levere et nøkkelferdig produkt, sier Thorsdalen.