– Området vi er i ferd med å regulere til boliger, ligger på Sæter som de senere årene har blitt forvandlet til et svært attraktivt og mer urbant boområde der beboerne kan nyte godt av et rikt service- og tjenestetilbud. Sammen med Monolith Properties planlegger Neptune Properties å bygge 110-115 leiligheter på området som strekker seg fra Nordstrandveien, langs Ekebergveien og bort til Nordstrand Bydelshus. Det er det prisbelønte arkitektfirmaet A-lab som står for utformingen av området, sier administrerende direktør i Neptune Properties, Anders Gregersen.

Foreløpig er prosjektet på planleggings- og dialogstadiet. Det innebærer blant annet at utbyggerne planlegger å samarbeide med Poppelstien Seniorsenter, og å ta inn senteret som en del av det nye prosjektet i Poppelstien.

– Da vil de kunne få nye og lyse lokaler som vil gjøre det enda triveligere å være senior i Sæter-området, fortsetter Gregersen.

Tilfører området flere tilbud

Prosjektet i Poppelstien vil bidra til at tilbudet øker ytterligere. Langs Ekebergveien planlegges det å etablere forretninger og servicetilbud, i tillegg til serveringssteder hvor man kan tilbringe en hyggelig stund over en kopp kaffe eller et glass vin og noe godt å bite i.

– En gang var Sæterkrysset bare et lyskryss med noen få forretninger rundt, og der landemerkene var Egon og 7-eleven. Etter hvert har det kommet flere tilbud i dette området. Det gjør at man ikke behøver å reise så langt for å skaffe det man trenger eller ønsker seg. Når dette prosjektet står ferdig, vil tilbudene bli enda bedre enn de er i dag, forklarer Gregersen.

Gode kommunikasjoner

Det har blitt veldig populært å bo på Nordstrand, og kanskje særlig i Sæter-området. De hyppige avgangene med bane og buss er en viktig grunn til at akkurat dette området i Bydel Nordstrand er det området som vokser mest i bydelen.

– Om du liker å kjøre trikk eller foretrekker å ta bussen, tar turen fra Sæter til for eksempel Oslo S cirka 20 minutter. Her er det også så gode kommunikasjoner at du ikke trenger å sjekke rutetabellen hvis du ikke må rekke noe, for det er bare noen minutter mellom trikkene og bussene som går herfra mange ganger i timen.

Det skal være enkelt

De fleste leilighetene vil være på tre og fire rom, på 70-100 kvadratmeter. Prosjektet inneholder også noen større og noen mindre leiligheter. Alle leilighetene får store balkonger. Området rundt skal være luftig og grønt, og det skal være like innbydende å hygge seg ute på varme dager som å kose seg inne på mørke høstkvelder.

– Foreløpig er dette prosjektet i planleggingsfasen, og hvis alt går som forventet blir det salgsstart til sommeren. Vi planlegger for at leilighetene skal ha høye kvaliteter i alt fra kjøkken, bad og stue til fellesarealene. Poppelstien skal være et sted hvor det skal være godt, enkelt og ikke minst hyggelig å bo, avslutter Gregersen.